ZAANDAM - Zondag 29 september vertrok de Cacao expeditie voor het eerst vanaf het Zaantheater. De vaart is een groot succes. Tijdens deze expeditie ervaart de bezoeker alles over cacao & chocola. Bij binnenkomst komt de geur van chocola je al tegemoet.

Op de bar staan heerlijke chocoladetaarten en andere originele lekkernijen zoals bijvoorbeeld chocoladewijn. Een storyteller vertelt gepassioneerd over de belangrijke rol van Amsterdam en de ontdekking van chocolade die door de Nederlander Van Houten was gedaan. Hoogtepunt van de 2 uur durende tocht is het bezoek aan een cacaoveem met bergen cacaobonen waarbij het Dagobert Duck gevoel echt dichtbij komt. Maar wellicht zal dat voor sommigen de Smaakbeleving zijn waarbij verschillende soorten chocolade -van de Chocolatemakers- geproefd worden en men de verschillende herkomst van de cacaobonen leert herkennen. Bekroning van het avontuur is een theatraal optreden van Monsieur Chocolat (acteur Coen Aerts) als levende knipoog naar de amoureuze chocolade verlokkingen aan het hof van Lodewijk de 14de.

De cacao expeditie vaart alleen deze herfst tot eind oktober op zaterdagmiddag vanaf Amsterdam CS en zondagmiddag vanuit Zaandam.

De cacao expeditie wordt georganiseerd door de HavenSafari. (www.havensafari.nl voor tickets)