ZAANDAM - Nu het Zaantheater helaas nog even gesloten is en we de komende tijd ook onze afstand tot elkaar moeten bewaren, groeit de behoefte naar mooie voorstellingen, bijzondere verhalen en leuke activiteiten om de lockdown mee te vullen. In het ZaanThuisTheater deelt het Zaantheater elke donderdag leuke tips en initiatieven uit de culturele wereld die u niet wilt missen.

Het theater aan de Zaan pakt de draad weer op met ZaanThuisTheater en hier verzamelen zij elke week weer mooie online voorstellingen, grappige podcast en andere leuke initiatieven uit de culturele wereld. Iedere donderdag deelt een medewerker van het Zaantheater zijn of haar tips voor een vleugje cultuur in de lockdown. Op donderdag 14 januari beet programmeur Kim Muller het spits af maar ook gebouwbeheerder met een groot theaterhart Erik Smit deelde zijn tips en kassadame en trotse oma Eke Fonteijn had leuke tips om samen met de kleinkinderen van te genieten. Afgelopen donderdag deelde zelfs de Zaanse comedian Rayen Panday een tip in het ZaanThuisTheater.

Tips van het Zaantheater
Kassamedewerker Eke heeft een leuke tips voor de kinderen en kleinkinderen. In haar rol van Oma ging Eke de afgelopen jaren regelmatig met haar kleinkinderen naar het Zaantheater. Nu we niet naar het theater kunnen is het heel leuk om met de kleinkinderen online naar een kindertheatervoorstelling te kijken. Voor kinderen vanaf 8 jaar is Snorro en de Gelaarsde Poes van het Ro Theater ontzettend leuk en hilarisch. Voor de kleintjes vanaf 4 is Hans & Grietje van Titus en Fien een aanrader.

Met de online-voorstelling ‘Kroegverhalen’ opent Toneelgroep Maastricht vanaf 13 februari op vier zaterdagavonden de deuren van een virtueel café. Voor aanvang krijgt u een kroegpakket met Limburgse dranken en lekkernijen thuis bezorgd, zodat u tijdens de voorstelling heerlijk kan borrelen. Via ZOOM draagt Gastheer Michel Sluysmans de beste kroegverhalen voor van Simon Carmiggelt en country-duo Polly & Bruce verzorgt de muziek. En het publiek zelf wordt uitgenodigd de mooiste kroegervaringen en -herinneringen met elkaar te delen.

Gebouwbeheerder Erik vindt het tijd voor een beetje humor! Er is de afgelopen tijd enorm veel gebeurd en volgens Erik kan iedereen wel een ontspannen moment gebruiken om lekker te lachen. Cabaretier Bert Visscher is de grote favoriet van Erik. Bert is op NPO PLUS te zien met zijn show ‘Zelden zoiets gezien’. Een echte aanrader volgens Erik!
Op www.zaantheater.nl/zaanthuistheater vindt u meer elke donderdag de nieuwste en leukste tips voor een culturele lockdown.