ZAANDAM - Er regelmatig op uit gaan, helpt om de sleur van alledag tegen te gaan. En leuke dingen doen, kan prima in de Zaanstreek, laat de nieuwe campagne van Marketing Zaanstreek zien. Op Zaans.nl geven ze 10 tips voor leuke activiteiten én lekkere adresjes om je uitje compleet mee te maken. Daarnaast zijn er zogeheten ‘eropuitjes’ te winnen.

“We kennen allemaal dat heerlijke vakantiegevoel. En elk jaar weer neem je jezelf voor dat gevoel dit jaar vast te houden. Eenmaal thuis lukt dat eigenlijk nooit goed. Volgens ons ligt de oplossing in het blijven plannen en doen van leuke dingen,” legt Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek uit. “Onze streek heeft daarvoor heel veel te bieden. Op de site geven we enkele tips, maar we vragen Zaankanters deze ook aan te vullen in reactie op onze berichten op Facebook en Twitter.”

Komende weken vind je op Zaans.nl tal van ideeën, zodat je regelmatig op pad kunt gaan met je partner, een vriend(in) of je gezin. Maak bijvoorbeeld een dagje van de Zaansche Molendag zaterdag 25 september. Fiets de molenroute en doe mee aan de speciale activiteiten die De Zaansche Molen die dag organiseert. Of hoe klinkt: Een avondje lachen in het theater met een vriend(in) met cocktails na; Een dolle middag trampoline springen met je kids afgetopt met een lekkere pannenkoek of je met de hele familie uitleven in het Zaanse groen, achteraf beloont met een drankje en bitterballen?

‘Eropuitje’ winnen
Via Facebook kun je tijdens de campagne ook zogeheten ‘eropuitjes’ winnen. Deel het berichtje van Zaans.nl over het ‘eropuitje’ dat je wel zou willen winnen met je eigen vrienden en volgers op Facebook. Je berichtje vul je aan met de hashtag #ZaansEropuit en de door jou aangevulde zin: ‘Ja, wij blijven leuke dingen doen in de Zaanstreek…..’.Onder de deelnemers worden prijzen verloot zoals kaartjes voor cabaret bij het Zaantheater, toegang tot de Wereld van Windmolens, twee uur springen met het hele gezin bij Street Jump, een filmarrangement bij La Cubanita en een bezoek aan Het HEM met lunch.

Meer informatie over de prijzen is te vinden op Zaans.nl.