KOOG AAN DE ZAAN - Afgelopen zondag 4 september was de feestelijke heropening van Klavertje 8 Bloemenshop. De bekende winkel onder het viaduct van de A8 in Koog aan de Zaan kent sinds kort twee nieuwe eigenaars, Anne en Olliver Walters.


De ondernemers volgden kort geleden het echtpaar Wim en Irene de Ruijter op die de winkel decennia lang onder hun hoede hadden. Inmiddels op leeftijd, Wim is 67 en Irene 60 jaar, besloten zij het rustiger aan te doen en te stoppen. Via familieleden kwam men op de bloemenveiling in contact met Anne en Olliver, afkomstig uit Rijnsburg.

Het ondernemersstel nam niet alleen de winkel over, in eerste instantie in een huurovereenkomst, maar ook de vier personeelsleden. Anne laat weten verguld te zijn met de nieuwe uitdaging. "Na de vakantie zijn we half augustus open gegaan en we kijken er naar uit om de vele vaste klanten weer te mogen ontvangen. Heel veel grote veranderingen staan er voorlopig nog niet op stapel. Zo gaan wij door met de spaarkaartenactie die bij de vorige eigenaren ook een groot succes waren".

Tijdens de officiële opening op zondag 4 september was het in ieder geval een drukte van belang. Niet alleen de vele vaste klanten, maar ook vrienden, familie en andere nieuwsgierigen kwamen naar Klavertje 8 waar Anne met het ontkurken van een fles champagne de winkel officieel heropende. Olliver zal groendeels de inkoop gaan doen waar Anne zich met de dagelijkse zaken in de winkel gaat bezighouden. "Wij worden enorm blij van de grote belangstelling vandaag en kijken alleen maar meer uit naar deze mooie uitdaging".

Ginia Caprino
Behalve het openen van de winkel maakte Klavertje 8 tevens bekend het Zaanse voetbaltalent Ginia Caprino te ondersteunen. De 19-jarige verdedigster begon ooit met voetballen bij Fortuna Wormerveer komt al enige jaren uit voor eredivisionist VV Alkmaar. "Via Ginia's moeder, die bij ons bezorgster is, hoorde ik van de voetbaltalenten van Ginia en het leek ons een goed idee om haar hierin te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. Wij hopen dat we met bijdrage kunnen helpen om Ginia's droom waar te maken". Overigens snijdt het mes hierbij aan twee kanten want Ginia maakt aan de andere kant de nodige reclame voor Klavertje 8.

Caprino is dan ook zeer content met de steun van Klavertje 8. Ondanks dat het afgelopen seizoen door een blessure voor een groot deel in het water viel zijn haar ambities nog onverminderd groot. "Ik wil de absolute top van het vrouwenvoetbal halen en ben dankbaar voor mijn opleiding bij VV Alkmaar en het feit dat ik daar mijn eredivisiedebuut heb mogen maken. Nu ik fit ben kijk ik enorm uit naar de start van het nieuwe seizoen en ik ben enorm blij dat Klavertje 8 mij wil ondersteunen om mijn dromen waar te maken."


Klavertje 8 Bloemenshop is gevestigd aan de Verzetstraat 6, 1541 HB in Koog aan de Zaan.
Men is van maandag t/m zaterdag dagelijks geopend.