KROMMENIE - Fietsen is een fijne manier om in beweging, sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Zeker voor ouderen. Daarom organiseren buurthuis De Pelikaan en Seniorenvereniging Krommenie een leuke Doortrappen fietsmiddag op donderdag 23 september voor 65+’ers in Krommenie.

Iedereen van 65+ is op donderdagmiddag 23 september van harte welkom om aan te sluiten bij de Doortrappen fietsmiddag in Krommenie. Op deze dag worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een fietsquiz met leuke prijzen en FietsFit-oefeningen om de spieren los te maken. Daarna volgt een mooie fietstocht van ongeveer 20 kilometer in de omgeving van Krommenie. De tocht wordt coronaproof, in kleine groepjes, afgelegd. Iedereen kan op zijn of haar tempo meedoen. Mensen die het spannend vinden om te fietsen of bijvoorbeeld problemen hebben met balans, kunnen ook met een gerust hart terecht op de fietsmiddag. Op een oefenparcours kunnen mensen namelijk de driewielfiets of duofiets uitproberen. De driewielfiets is een stabiele fiets die een mooie oplossing biedt voor mensen die nog wel willen fietsen, maar niet zo goed meer durven. De duofiets is een uitkomst voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel met de fiets op pad willen. De duofiets is een driewieltandem waarbij je naast elkaar zit en samen kunt fietsen. Ook is het donderdag 23 september mogelijk om een testritje te maken met de e-bike. De driewieler, duofiets en e-bike worden beschikbaar gesteld door rijwielhandel Evert Bruyns. Het belooft een middag vol fietsveiligheid, gezondheid én vooral gezelligheid te worden. Iedereen is vanaf 13:30 welkom bij buurthuis De Pelikaan. Het programma eindigt rond 17:00.

Ook meefietsen?
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij buurthuis de Pelikaan of bij Nora Swagerman via 075 621 8700 of n.swagerman@planet.nl. Kosten voor deelname bedragen €3,-. Voor een drankje onderweg wordt gezorgd.

Doortrappen tot je 100ste
Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De gemeente Zaanstad heeft samen met het programma Doortrappen de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in de regio. Lokale partners zoals Buurthuis De Pelikaan, Seniorenvereniging Krommenie, rijwielhandel Evert Bruyns en Sportbedrijf Zaanstad helpen daarbij.

Fietsactiviteiten
Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten, vind je op www.doortrappen.nl. Voor alle activiteiten bij jou in de buurt, kijk je op de website bij ‘in mijn buurt’.