ZAANDAM -Op zondag 11 oktober organiseert VZN (Videoclub Zaanstreek Noord) tijdens IFIKZ (Festival Zaanse Industriecultuur) het filmfestival "Zaanse Industrie toen en nu" in de Stoomhal te Wormer. Tijdens dit filmfestival zullen er heel veel historische en actuele films worden vertoond. Aan dit evenement is ook een fotowedstrijd en een filmwedstrijd verbonden. Wij willen de inwoners van de Zaanstreek oproepen beelden (films en foto's) te maken van de Zaanse Industrie van nu en deze aan te melden voor deze wedstrijd. Zo maken we samen voor 1 dag in oktober die prachtige Zaanse Industrie beleefbaar voor een breed publiek. Wat is er nou mooier dan straks jouw film of jouw foto als onderdeel van dit bijzondere evenement terug te zien?

Hoe kun je meedoen?
Videoclub Zaanstreek Noord wil het maken van films stimuleren door iedereen uit te nodigen om een film te maken van de Zaanse Industrie. Dat kan een impressie zijn van wat je dagelijks tegenkomt of misschien wel een interessante reportage in een fabriek. Hierbij is industrie een breed begrip. Het kan gaan over een molen en zijn geschiedenis, de logistiek en productie van bijvoorbeeld de cacao industrie, maar ook kleinschalige industrie waar de meeste mensen nog niets over gehoord hebben. Ook de mens in de industrie zou een belangrijke rol in je film kunnen krijgen.

Maak een film en meld deze aan voor de Filmwedstrijd.Onderdeel van het programma is ook een fotowedstrijd.
We dagen je uit om mee te doen! Trek erop uit om een verrassende foto te maken met oog voor compositie en belichting waarbij de Zaanse industrie en de mens in de industrie centraal staat. De beste inzendingen willen we exposeren en mogelijk projecteren tijdens het festival in de Stoomhal.Over de voorwaarden van deelname kijk je op onze website www.videoclubzaanstreeknoord.nl