OOSTZAAN - Oostzaan heeft veel te bieden en dat mag veel bekender worden bij toeristen, vinden Oostzaanse ondernemers en organisaties die zich bezighouden met recreatie en toerisme in de omgeving. Platform Toerisme Oostzaan en de gemeente Oostzaan gaan hiervoor de komende jaren samenwerken met Bureau Toerisme Laag Holland. De eerste vrucht van de samenwerking is de website www.inoostzaan.nl.

Rosemarijn Dral, wethouder Oostzaan: “Omdat ik ben opgegroeid in deze regio, weet ik wat voor moois Oostzaan allemaal te bieden heeft. Voor fietsers, wandelaars en mensen die op zoek zijn naar historische verhalen. Mensen die van buiten komen zijn vaak positief verrast. We willen wel graag zelf de regie houden op bezoekers, - aantallen en doelgroepen. Deze samenwerking gaat daar een positieve bijdrage aan leveren.”

Kennis over de regio en een regionale stijl
Oostzaan is onderdeel van de regio Zaanstreek – Waterland, dat ligt in “Laag Holland”, de landelijke regio waarin Bureau Toerisme Laag Holland gespecialiseerd is. De keuze is op het bureau gevallen vanwege de kennis van en over de landelijke regio en de manier waarop kleine en grote gemeenten met elkaar samen worden gebracht en gepromoot onder regionale en toeristische doelgroepen. Om dit landelijke karakter te benadrukken en Laag Holland als regio te promoten is een aansprekende regionale huisstijl ontwikkeld en een platform www.laagholland.com, waaronder Oostzaan een eigen plek heeft: www.inoostzaan.nl. Ook wordt de gemeente Oostzaan met deze samenwerking vertegenwoordigd bij belangrijke regionale besluiten.

“Het is ontzettend belangrijk om als regio samen te werken als het gaat om toeristische promotie. Gezamenlijk kunnen we veel meer bereiken. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat gemeente Oostzaan zich bij ons aansluit”, aldus Mardiek Voorneveld, directeur bij Bureau Toerisme Laag Holland.

Promotie van Oostzaan
De komende tijd wordt verder gewerkt aan de promotionele middelen zoals de website, een folder en samenwerkingen op het gebied van toerisme in Oostzaan. De redactie tippen over een leuke toeristische trekpleister kan via de website.