ZAANDAM - De gemeente Oostzaan sluit per direct het sportcomplex aan de Twiskeweg omdat volgens de burgemeester de openbare orde in gevaar zou zijn. Bezoekers van de voetbalclub zouden zich niet meer veilig voelen.

Voor de ingang van het sportcomplex staan meerdere politiewagens. Niemand mag het terrein nog op.

Verdachte geldstromen
De sluiting hangt samen met de twijfels over de financiële gang van zaken bij voetbalclub OFC.

Al sinds 2016 bestaan er vragen over de geldstromen naar de kas van OFC. Die onduidelijkheid was voor de FIOD reden genoeg voor een inval bij de club. Er werden papieren en hardrugs in beslag genomen.

De twijfels spitsten zich toe op de rol van de voorzitter Marwan K. die de club zou gebruiken om crimineel geld wit te wassen. Deze verdenkingen zijn nooit bewezen.

In een extra vergadering heeft de gemeenteraad volledig inzicht geeist in de administratie van de club. Als die duidelijkheid niet voor vandaag 12 uur gegeven zou worden, ging er een slot op het hek van de club. En die duidelijkheid is niet gegeven.

OFC gaat tegen het besluit van de gemeente in beroep en heeft daartoe een bestuursrechtelijk kortgeding aangespannen bij de rechter in Haarlem. Die rechtzaak dient op vanmiddag om 14.00 uur.