ZAANDAM - Van donderdag 25 februari tot en met woensdag 17 maart organiseerde het Zaantheater een benefietveiling. Tijdens de veiling werden ingelijste fotocollages aangeboden, die een kijkje geven in de kleedkamers van bekende Nederlandse artiesten waaronder Golden Earring, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp. De veiling had als doel geld in te zamelen voor het jeugd-talentontwikkelingsproject ‘Zaanstormend’, waarbinnen jongeren een plek krijgen om hun talent te ontwikkelen en dat talent te tonen aan iedereen in de Zaanstreek. De veiling is succesvol afgerond en heeft 1226,50 euro opgeleverd.

Tien jaar lang fotografeerde Annemarieke Koelewijn de kleedkamers van artiesten terwijl zij op het podium van het Zaantheater stonden. Hier zijn ingelijste fotocollages van gemaakt die jaren achter de schermen van het Zaantheater hebben gehangen. De veiling van de collages was een groot succes en heeft in totaal 1226,50 euro opgebracht. Populaire werken waren van Bert Visscher, Jochem Myjer, Boudewijn de Groot en Frank Boeijen maar de koploper van de veiling was Golden Earring met een bod van 250 euro. Eén van de hoogste bieders van Golden Earring gaf aan dat de collage een uniek exemplaar is waar er maar één van is en hij had hem graag willen bemachtigen.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het talentontwikkelingsproject ‘Zaanstormend’ en wordt mogelijk gemaakt door kunstencentrum FluXus en het Zaantheater. De jongeren uit Zaandam en omstreken krijgen dankzij dit project de kans om te schitteren op het podium van het Zaantheater.