ZAANDAM - Woensdag 2 november verrichtte wethouder Natasja Groothuismink van de gemeente Zaanstad, samen met kinderverpleegkundige Marisca en peuter Zain, de officiële opening van het gespecialiseerde kindcentrum Zigzag Zaandam. Zigzag, gevestigd in het pand van de Tijdstroom aan de Rode Zee 69, biedt dagopvang en ambulante zorg en begeleiding voor kinderen met een Jeugdwet- en/of Zorgverzekeringswet-indicatie. Hiermee is deze gespecialiseerde zorg voor kwetsbare kinderen en jeugdigen nu ook beschikbaar en goed bereikbaar in de regio Zaanstreek/Waterland.

Naast dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar met een (chronische) ziekte, langdurige ziekte en/of beperking biedt Zigzag ambulante verpleegkundige en pedagogische zorg op maat bij gezinnen thuis. De specialistische zorgtaken omvatten eetbegeleiding, muziektherapie en ouderbegeleiding. Daarnaast verricht Zigzag indicatiestellingen voor de leeftijdsgroep tot 18 jaar. Kort gezegd is Zigzag er voor ieder kind dat intensieve zorg nodig heeft of nét dat beetje extra aandacht om zich te ontwikkelen en op te groeien tot een zelfstandig individu.

Zigzag is sinds 2003 actief op het gebied van gespecialiseerde kindzorg en heeft vestigingen in Amsterdam, Hoorn en Zaandam. Voor meer informatie kijk op www.zigzagzorg.nl. Of neem contact op voor een nadere kennismaking met de locatiemanager van Zigzag Zaandam, Angelique de Wit via angelique@zigzagzorg.nl.