ZAANDAM - Op zondag 4 juni treden dertig Zaanse 60-plussers van Gouden Dans op in het Zaantheater met de dynamische danstheatervoorstelling ‘Licht Lucht en Liefde’. Daarna is er een Danssalon in de foyer met een liveband, waarbij jong en oud samen kunnen dansen. Choreograaf Juliette van Ingen en Gouden Danser Annelies Jacobs kijken ernaar uit.

“Dansen is goed voor het lijf, goed voor de hersenen én goed voor het ontmoeten van andere mensen,” vertelt Gouden Dans-choreograaf Juliette van Ingen enthousiast. Het Zaantheater onderschrijft dit en wil 60-plussers verleiden om erop uit te gaan en zich te laten inspireren. Op 4 juni is daarom de danstheatervoorstelling ‘Licht Lucht en Liefde’ van Gouden Dans te zien in het Zaantheater, met daarna de gelegenheid om zelf te dansen in de foyer op liveband Del Norte tijdens een Danssalon. Veel ouderen houden van dansen, maar er zijn maar weinig plekken waar zij dit kunnen doen.

Gouden Dans
Op zondag 4 juni om 19.00 uur zal een groep van bijna dertig Zaanse 60-plussers in het Zaantheater optreden met de danstheatervoorstelling ‘Licht, lucht en liefde.’ Gouden Dans is een uniek project waarbij sinds vorige zomer een groep enthousiaste oudere Zaankanters – de jongste deelnemer is 63 en de oudste 90 - onder leiding van choreograaf Juliette wekelijks bij Cultuurcentrum Fluxus samenkomen om de dansvoorstelling te repeteren. Juliette van Ingen heeft veel ervaring met lesgeven aan professionele dansers, ook danste ze zelf lang bij Conny Jansen Danst, maar Gouden Dans heeft haar echt gegrepen. Juliette: ”Het is ontroerend om te zien dat ouderen veel meer kunnen dan ze denken. Ik vind het belangrijk om hen een podium te geven en ze te laten ervaren dat we met hun verhalen en ervaringen, aansprekend en spannend danstheater kunnen maken. En dat wil ik ook aan het publiek laten zien.”

Danssalon
Gouden Dans-deelnemer Annelies Jacobs (70 jaar, gepensioneerd taxichauffeur) vertelt: “Het is heerlijk om te voelen hoeveel ontspanning en vrijheid het dansen je geeft. Bovendien zijn we een hechte club mensen geworden. We hebben veel lol, we lachen samen, maar we huilen ook.” Na afloop van de voorstelling is er een Danssalon met liveband in de foyer van het Zaantheater, speciaal voor de bezoekers van ‘Licht, lucht en liefde’. De band speelt latin, cumbia, son, musica mestiza, kortom aanstekelijke muziek uit diverse windstreken waarbij het lastig is om stil te blijven staan. Annelies kijkt daar naar uit. “Tijdens de Danssalon gaan we een feestje bouwen in de foyer, lekker dansen met het hele publiek.” Juliette voegt daaraan toe: “Veel ouderen zijn gek op dansen, maar hebben dit vaak toch al jaren niet gedaan. Als het dan weer eens kan, zijn ze niet van de dansvloer af te slaan. Bovendien is dansen een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden.”

Gouden Dans is met de voorstelling ‘Licht, lucht en liefde’ te zien op zondag 4 juni om 19.00 uur in het Zaantheater, na afloop wordt er een Danssalon georganiseerd in de foyer voor bezoekers van de voorstelling. Kaarten zijn te bestellen via www.zaantheater.nl. Meer informatie over Gouden Dans is te vinden op www.goudendans.nl.