ZAANDAM - Iedereen voelt de effecten van de Covid-19 pandemie, maar duidelijk is dat vooral de ondernemers in Nederland de hardste klappen vangen. Om de continuïteit van deze ondernemingen te stimuleren en de gezondheid van werknemers te waarborgen heeft het Ministerie van Volksgezondheid ervoor gekozen samen te werken met een aantal Covid-19 testlocaties. De overheid stelt 450 miljoen euro beschikbaar aan werkgevers om hun werknemers te laten testen. Samen met bedrijfsarts Theo Kessels is coronasneltestpoint Zaandam officieel geautoriseerd om deze antigeen sneltesten uit te voeren.


Ook u kunt als werkgever vanaf nu gebruik maken van deze subsidieregeling! Hoe werkt het?

Wanneer testen

Een veel gestelde vraag is: Wanneer mag ik mijn werknemers laten testen? Om hiervan een beeld te schetsen volgen een aantal denkbare scenario’s.

Een werknemer heeft via de CoronaMelder app bericht gekregen in aanraking te zijn geweest met een besmet persoon.

Uw werknemer wordt door het GGD gebeld voor een contact onderzoek nadat is gebleken dat hij/zij in contact is geweest met een besmet persoon.

Een werknemer op de afdeling is positief getest, u maakt zich zorgen over de gezondheid van de directe collega’s en wilt deze graag laten testen om zo de veiligheid te waarborgen.

Een werknemer heeft last van (lichte) klachten die mogelijk duiden op een Covid-19 besmetting.

Als één van de bovengenoemde scenario’s voor u van toepassing is mag uw werkgever een gratis test reserveren.

Procedure

1. Om gebruik te maken van de gratis test vult u de nodige bedrijfsgegevens in via de volgende link of Qr-code

https://coronasneltestpoint.nl/gratis-sneltest

2. Na het invullen worden uw gegevens verwerkt en ontvangt u maximaal 12 uur na inschrijving een mail met uitleg en één (ongelimiteerde) unieke vouchercode. Met deze code kan de werknemer gratis een test boeken via de website.

3. Binnen 15 minuten na de testafname ontvangt de werknemer per e-mail een positieve of negatieve testtuitslag en weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

4. Liever testen op locatie? Dit is mogelijk vanaf 30 personen. U zorgt voor een veilige testruimte en wij regelen de rest. Op deze manier bent u uw werknemers nog minder lang kwijt. Geef via de bovenstaande link aan dat u op locatie wilt laten testen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Let op! De gratis testen kunnen gereserveerd worden zolang de overheidssubsidie van toepassing is.

Ga voor meer informatie naar https://coronasneltestpoint.nl/gratis-sneltest of stuur een e-mail naar zaandam@coronasneltestpoint.nl.