ZAANDAM - Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Zaandam, waar in het weekend van 7 en 8 oktober voor de eerste keer het Leve(n)de Beelden festival gaat plaatsvinden. Het wordt een groots spektakel, want vele (inter)nationale professionals, (wereld)kampioenen èn kids statues maken daar hun opwachting. Er zullen dan ook weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen.


Jij kunt daar ook bij zijn en zelf als levend standbeeld je kunsten presenteren!

Doe mee aan de workshop op 19 juni in de Bullekerk in Zaandam. ‘Word jij ook een steengoed beeld? ’ en laat je stilstaande kunsten zien aan duizenden mensen. De workshop is bedoeld voor kids en amateurs.

De workshop is helemaal gratis en je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Lijkt het je leuk? En ben je ouder dan 8 jaar? Gewoon inschrijven dan. En misschien word je wel een bekende artiest!

Tips and tricks

Deze workshop is je allerlaatste kans om tips te krijgen dus wees erbij! Beginnende én gevorderde levende standbeelden kunnen van een echte professional leren hoe jij je al snel een écht levend standbeeld kunt voelen. De prof verklapt de kneepjes van het vak: hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast krijg je een heleboel tips and tricks hoe je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en hoor je alles over hoe je je het mooist kunt schminken.

Meer informatie en opgeven vóór 1 juni (let wel: het aantal deelnemers is beperkt) kan via info@worldlivingstatues.nl of 026 - 3635084.

Leven(de) Beelden Festival Zaandam Centrum

Vrijdag 7 oktober – Statues by Night: Meet the champions

Statues by Night: Meet the Champions is dé spetterende opening van het festival. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Je wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandel je door het centrum van Zaandam en vergaap je je aan de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van het festivalweekend.

Zaterdag 8 oktober – Leven(de) beelden met profs en kids

Op de zaterdag van het evenement krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen.

Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Deze dag staat daarmee in het teken van de overdracht van kennis, expertise en enthousiasme en is daarmee onmisbaar voor je volledige World Living Statues Festival-experience!