AMSTERDAM - De 7e editie van de Amsterdam City Walk op zaterdag 16 oktober gaat door. Organisator Le Champion is samen met de gemeente Amsterdam bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Deelnemers hoeven in ieder geval geen coronatoegangsbewijs te tonen en op de route zal entertainment aanwezig zijn. Wandelaars kunnen dus zich weer onder laten dompelen in Amsterdamse sferen. Inschrijven voor de 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km kan via www.amsterdamcitywalk.nl.

De 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het heroïsche Olympisch Stadion, de 14 km start bij Station Sloterdijk en de 10 km dit jaar vanaf het Rembrandtplein. De Jordaan, de Dam, het Westerpark, het beursplein en ARTIS zijn een aantal voorbeelden van Amsterdamse elementen die wandelaars onderweg kunnen tegenkomen. Naast de mooie natuur en cultuur biedt de Amsterdam City Walk nog veel meer. Cafés openen extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. Dit maakt het wandelevenement een perfecte combinatie voor een sportief, cultureel en vooral gezellig dagje uit.

De organisatie laat weten enorm blij te zijn met het goede nieuws. De afgelopen anderhalf jaar heeft Le Champion veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer een unieke wandelbeleving ervaren. Met als eerste op de kalender: Amsterdam City Walk. In Amsterdam wordt symbolisch het nieuwe wandelseizoen afgetrapt en er is ruimte voor 10.000 deelnemers.

Wandel voor het goede doel

Dit jaar kunnen deelnemers van de Amsterdam City Walk een vrijwillige bijdrage doen aan een nieuw project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar Molen de Gooyer. De grootste houten molen van Nederland heeft een nieuwe rietenkap nodig.

Inschrijven
Via www.amsterdamcitywalk.nl kunnen deelnemers zich inschrijven voor de 7e editie van de Amsterdam City Walk. De inschrijving is open t/m 4 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Voor dit evenement is na-inschrijving niet mogelijk. Zondag 17 oktober organiseert Le Champion in onze hoofdstad ook de TCS Amsterdam Marathon, inschrijven voor de snelste marathon van Nederland kan via: www.tcsamsterdammarathon.nl.