ZAANDAM - Haltpop brengt op 22 en 23 juli 2023 weer lokaal en internationaal talent naar Topsportcentrum de Koog in Koog Aan De Zaan. Met een aantal aanpassingen op het festivalterrein, die niets afdoen aan de gebruikelijke Haltpop-sfeer, tilt de organisatie ook dit jaar de productie weer naar een hoger niveau. Op zaterdag 22 juli presenteert Haltpop lokaal talent. Vorig jaar stond de zaterdag bekend als de Zaanse Dag, maar nieuw dit jaar is een internationale headliner als afsluiter van het lokale programma: de band The Slackers. Met deze stap hoopt de organisatie een breder publiek kennis te kunnen laten maken met de Zaanse acts.

Op zondag 23 juli presenteert Haltpop zoals vanouds weer een line-up die alle genres binnen de alternatieve popmuziek verkent. Zo staat The Baboon Show op het podium, een band met een kenmerkend punkrockgeluid, maar ook staat de Griekse songfestival ska-band Koza Mostra op het programma en komt de band Cobra The Impaler met energieke heavy metal. Sommige van deze bands, zoals The Baboon Show, spelen hun enige show in Nederland op Haltpop, of komen na lange tijd voor het eerst weer in de regio, zoals bij de Amerikaanse bands T.S.O.L en Teenage Bottlerocket het geval is.

Naast een gloeiende line-up is er dit jaar een nieuw, groter hoofdpodium, een nieuwe samenwerking met de Zaanse bierbrouwerij HOOP en heeft het festival een nieuwe indeling van het terrein. Over de gehele productie zegt het bestuur: “we zijn enorm blij dat we deze stappen hebben kunnen zetten dit jaar. Na de pandemie zijn er niet alleen veel wisselingen binnen de muziekindustrie en leveranciers geweest, ook zijn de prijzen gestegen en is het aanbod aan andere festivals enorm – op sommige vlakken was het organisatorisch dus even puzzelen.”

Haltpop was toe aan een nieuw podium: “we merken dat de producties groter worden en dat bands vaak meer van ons vragen dan het oude podium kon bieden. Als vrijwillige organisatie vinden we het leuk dat we zo’n stap kunnen maken en daardoor met alle vrijwilligers de kans krijgen om met een grotere productie aan de slag te gaan.”

Ook de samenwerking met bierbrouwerij HOOP ziet Haltpop als een erg leuke nieuwe stap: “in voorgaande jaren werkten we samen met een biermerk uit het buitenland. Tegenwoordig kun je als Zaankanter niet meer om HOOP heen, ze hebben prachtige bieren en het wordt lokaal gebrouwen. Letterlijk bier van om de hoek!”

Ondanks deze veranderingen kan je op Haltpop 2023 de gebruikelijke gezelligheid, kleinschaligheid en toegankelijkheid verwachten, met hier en daar een kleine hint naar hun verstopte ideologie. Of je nu fan bent van (alternatieve) muziek, liefhebber bent van gezelligheid, speciaalbier, of gewoon een dagje uit wil beleven; Haltpop is op 22 en 23 juli hét feest in de Zaanstreek.

Volledige line-up:
Day 1 (zaterdag 22 juli): The Slackers, Desert Colossus, Sweet Empire, Middenweg, The Damned & Dirty, The Sybians, Dauthuz, Nafearya, Relics, Captain Clueless, Oude Mannen DJ Team
Day 2 (zondag 23 juli): The Baboon Show, Koza Mostra, Teenage Bottlerocket, T.S.O.L, Temple Fang, Tusky, Cobra the Impaler, Splinter, Boss Capone & Patsy, Mayleaf, La Roska

Tickets zijn beschikbaar via http://www.haltpop.nl/tickets.html

Blijf op de hoogte van Haltpop via sociale media:
Instagram: https://www.instagram.com/haltpop/
Facebook: https://www.facebook.com/Haltpop