ZAANDAM - Op donderdag 25 en vrijdag 26 mei speelt Herman van Veen met zijn ensemble in het Zaantheater. In ‘De Voorstelling’ brengt hij een keuze uit zijn repertoire, spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes. Maandagavond 22 mei mag hij de Buma Lifetime Achievement Award 2023 in ontvangst nemen uit handen van zijn dochters Babette en Anne.

Herman van Veen is één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. In 1965 stond hij voor het eerst op het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen.

Herman van Veen wint Lifetime Achievement Award

De uitreiking van de award gebeurt op maandag 22 mei in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2023. Herman van Veen is als componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest, met zijn onbegrensde creativiteit als motor van zijn output, van grote invloed op de Nederlandse theater- en muziekcultuur. Frank Helmink, directeur van Buma Stemra: “Herman is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot ambassadeur van de Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur in binnen- en buitenland. Kortom, eigenlijk doe je hem bijna tekort met slechts één Lifetime Achievement Award.”


De Voorstelling

Over ‘De Voorstelling’ zegt Herman: “Ook al ben ik van gisteren, begrijp nog steeds wat ik bedoel, zing het honderd uit, speel altijd wel viool, dans wat ik dansen kan ook al krijgt de tijd er vat op. Vertel over wat hetzelfde en hoe het vroeger anders werd. Het nieuwe gaat er nooit vanaf.” Van Veen zingt, speelt, en danst door tot pierlala ons leven redt!

Herman van Veen staat op 25 en 26 mei aanstaande in het Zaantheater. Voor de voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.zaantheater.nl.