ZAANDAM - Na een aantal jaren in een semi-permanent pand gehuisvest te zijn geweest, geeft basisschool Octant vanaf dit schooljaar aan alle leerlingen weer les in het oorspronkelijke pand aan de Blauwe Ring in Assendelft. Het pand is gemoderniseerd en biedt nu meer mogelijkheden voor het OGO-onderwijs dat Octant biedt. De kinderen en het team hebben het er erg naar hun zin. Afgelopen vrijdag, 10 september, werd de verbouwde school van ICBS Octant feestelijk geopend door wethouder Gerard Slegers.

Het was een vrolijke bedoening op het schoolplein, waar alle leerlingen zich hadden verzameld en al dansend de wethouder opwachtten. Ouders en andere belangstellenden zagen vanaf de stoepen rondom het schoolplein hoe de wethouder door het knippen van een lintje het pand officieel heropende.

Namens alle ouders bood de Ouderraad de school een cadeaubon voor hydrocultuur planten aan. Na het officiële gedeelte van de ochtend was er gebak voor alle betrokkenen en kregen het bestuur van Agora, de stichting voor bijzonder primair onderwijs waar Octant onder resoneert, en de afvaardiging van de gemeente een rondleiding door de verbouwde school. De leerlingen volgden de rest van de ochtend een feestelijk programma. Wij kijken terug op een geslaagde ochtend.