ZAANDAM - Wethouder Sanna Munnikendam gaat op een mooie zomerdag graag fietsen en varen in het Twiske en andere Zaankanters tippen onder andere het Zaanse polderlandschap en het water van de Zaan voor een mooie zomerdag. “Voor een heerlijk vakantiegevoel kun je prima in de Zaanstreek terecht,” stelt Lex Kruijver, directeur Marketing Zaanstreek vast. Op ZaansZomeren.nl vind je deze zomer vier dagjes uit voor gezinnen en de uitdaging zelf je ideale dag samen te stellen.

“Op een mooie zomerdag fiets ik graag door de prachtige natuur van de Zaanstreek. Vanuit mijn huis in Zaandam ben ik in enkele minuten in het groene buitengebied en fiets ik door het Twiske. Zo’n dag afsluiten met een vaartochtje door het Twiske maakt mijn zonnig dagje ‘Zaans Zomeren’ compleet,” laat Sanna Munnikendam ons weten.

Het Twiske maakt ook op ZaansZomeren.nl onderdeel uit van één van de dagjes uit. Met een dagje voor bijzonder weer, een actieve dag, een stranddag en een interessante dag is er voor iedereen wel iets te vinden. Te warm of te nat voor de speurtocht van het Zaans Museum, dan duik je de Verkade Experience in met daarna pannenkoeken eten bij De Kraai, strandweer vraagt om veel water en het groen in de Zaanstreek biedt genoeg mogelijkheden om iets actiefs te ondernemen.

Prijsvraag ideaal dagje uit

De vier dagjes uit die Marketing Zaanstreek samenstelden, zijn slechts een paar voorbeelden. Met de tips die je in de agenda en elders op Zaans.nl vindt, kun je ook je eigen dagje uit samenstellen. Deel je jouw ideale Zaanse zomerdag in reactie op onze items op Facebook of Instagram of via info@zaans.nl dan bezorg je wellicht ook andere gezinnen een dagje vakantiegevoel. Bovendien beloont Marketing Zaanstreek het leukste dagje uit met een Zaans vakantiepakket van de Zaanstore.

Strandballen en inspiratie in Zaanstore
Voor nog meer inspiratie, een handige routekaart, tickets, advies of een herinnering aan je leuke dagje uit kun je bij de Zaanstore op Stadhuisplein 96 in Zaandam terecht. Voor de eerste honderd bezoekers ligt daar bovendien gratis zo’n leuke Zaans Zomeren-strandbal klaar. Eén per bezoeker en zolang de voorraad strekt. De Zaanstore is alle dagen geopend. Kijk voor de openingstijden op Zaanstore.nl.