ZAANDAM - Sinds negen jaar organiseert het Zaantheater ‘Theater op de Dinsdagmiddag’. De voorstellingen worden geprogrammeerd door een bijzonder team theaterliefhebbers van zestigplus. En in dat team zijn nu een paar plekken vrij. Theaterliefhebbers die het leuk lijken om lid te worden kunnen zich aanmelden.

“Er is niks leukers dan samen op jacht te gaan naar mooie voorstellingen. We gaan zelf op pad om voorstellingen te zien door het hele land,” vertelt teamlid van het eerste uur Jeltje Siebeling enthousiast. Meteen na haar pensioen tien jaar geleden, sloot Jeltje zich aan bij het programmeringsteam. Zo’n veertien keer per jaar programmeert het Zaantheater een speciaal programma op de dinsdagmiddag. Samen met programmeur Kim Muller stelt het team een mooi programma samen voor deze serie.

Jeltje: “Ik vind het bijzonder dat je anders leert kijken naar theater. Je denkt niet alleen wat vind ik leuk? Maar met welke voorstellingen maak ik het publiek blij?” Heeft Jeltje een tip voor dit seizoen: “ ‘De bezoeking’ (dinsdagmiddag 26 april in het Zaantheater). Toneelgroep Het Volk maakt al veertig jaar fantastisch toneel en dit is hun allerlaatste voorstelling.”

Nieuwe leden gezocht
Het team is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zestigplussers die houden van theater en het leuk vinden om voorstellingen te gaan zien en te programmeren. Kandidaten moet uiteraard in de gelegenheid zijn om op dinsdagmiddag bij de voorstellingen aanwezig te zijn. En het is fijn als kandidaten in het bezit zijn van eigen vervoer. Het Zaantheater zoekt naar mensen die uit de Zaanstreek komen en een Zaans netwerk hebben. Gezien de samenstelling van het team worden vooral ook mannen gevraagd om te reageren.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen mailen naar: info@zaantheater.nl