ZAANDIJK - Op 20 mei aanstaande bestaat het Zaanse bakkertje uit Zaandijk een 25 jaar! Op 20 mei 1996 is Yvonne Delorme-Klopper samen met Bünyamin Konuksever op de Lagedijk 174 te Zaandijk de bakkerij gestart. Het Zaanse Bakkertje is inmiddels een begrip geworden in de Zaanstreek en staat bekend om de streekproducten en (desem)brood waar men voor omrijdt!

Sinds 1996
Precies 25 jaar geleden hebben Yvonne en Bünyamin Bakkerij Laan in Zaandijk overgenomen. Yvonne en Bünyamin kennen elkaar van Bakkerij Klopper-Stolk in Amsterdam, de bakkerij van de broer van Yvonne, waar ze samen hebben gewerkt en de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd. Al snel werd de bakkerij op Lagedijk 174 te klein en is Het Zaanse Bakkertje in 2003 verhuisd naar de huidige locatie op de Lagedijk 11a, tegenover de Zaanse Schans.

Sociaal maatschappelijke functie

Het Zaanse Bakkertje is niet meer weg te denken uit Zaandijk. In de afgelopen jaren hebben Yvonne en Bünyamin tientallen evenementen en activiteiten (mede)georganiseerd voor de kinderen en de inwoners van Zaandijk. Voor de bakkers is het namelijk belangrijk dat je als lokaal bedrijf ook iets terug doet voor de samenleving. Met de bakkerij willen Yvonne en Bünyamin dat zij met hun ambacht centraal staan in het dorp en de harten van de bewoners.

De bakkerij geeft workshops waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel, organiseert met Moederdag voor de kinderen uit de buurt een activiteit waarbij ze een ontbijt voor hun moeders kunnen klaarmaken in de bakkerij. Vorig jaar is er een gratis fietsbezorging opgezet voor klanten in risicogroepen die ivm corona zelf niet naar de bakkerij konden of mochten komen om zo ook even op gepaste afstand te vragen hoe het met ze gaat. Yvonne en Bünyamin zijn zich als lokale bakkerij ervan bewust dat ze naast het verkopen van brood ook een sociaal maatschappelijke functie hebben en zijn daarom bij alle activiteiten in en rondom Zaandijk altijd van de partij!

Feestelijke aanbiedingen
Het 25 jarig bestaan wordt gevierd met prijzen, cadeautjes en gezelligheid. Vanwege de corona maatregelen wordt het feestje kleinschalig (helaas zonder receptie) gespreid over drie dagen gevierd. Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 mei staat de bakkerij in het teken van het jubileum. Er is een speciaal jubileumboek uitgegeven dat klanten samen met een traktatie, een kortingscode van 25% en een zakje bijenzaad meekrijgen. Verder kunnen er heel veel grote en kleine prijzen worden gewonnen door mee te doen met het rad van fortuin met als hoofdprijs een VIP overnachting voor twee t.w.v. € 250,-. Overige prijzen zijn onder andere een hightea box voor vier personen, beautybonnen, taartjes en andere lekkers!