ZAANDAM - De Zaanstreek is een streek van makers. In oktober wordt dat gevierd met diverse activiteiten, die je de Zaanse industriecultuur laten beleven. Op Zaans.nl de leukste suggesties, waaronder een nieuwe wandeling door oud Zaandijk, die deze maand met korting verkrijgbaar is bij de Zaanstore.

De wandeling Oud Zaandijk, die de Zaanstore deze maand lanceert, neemt je onder andere mee langs de Zaanse makers van toen en nu: de koopmanshuizen van papierhandelaren, een cacaofabriek en natuurlijk een stukje Zaanse Schans. De wandeling is heel oktober voor slechts € 1,95 te koop bij de Zaanstore (online en in de winkel op het Stadhuisplein in Zaandam).

Festival Zaanse industriecultuur
IFIKZ, festival Zaanse industriecultuur, ging 1 oktober al van start met de buitenexpositie 'Gezichten van de Zaanse industrie'. Door de hele streek tref je in oktober bijna 20 grote foto's met verhalen aan, die je kennis laten maken met Zaanse makers van nu.

In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je bovendien genieten van theater in de oude meelfabriek De Vlijt in Wormerveer en van een filmfestival in De Stoomhal in Wormer.

Zelf maken

Met de kinderen zelf in de huid kruipen van een Zaanse maker kan in de Verkade Experience bij het Zaans Museum. Met ingang van de herfstvakantie kun je in het museum ook mee op ontdekkingstocht door de wereld van cacao. Inclusief even proeven! Daarnaast biedt jeugdlab het HEMlab jonge Zaanse makers tal van leuke workshops. Van proefjes doen tot een flipperkast maken en kastanjes onderzoeken.

Meer over deze en andere activiteiten rond de Zaanse industriecultuur vind je deze maand op Zaans.nl.