ZAANDAM - Het moment waar het Zaantheater zo lang naar heeft uitgekeken is éindelijk daar: de deuren van de theaters kunnen vanaf 5 juni weer open voor publiek! Er mogen per voorstelling maximaal 50 personen (zonder toegangstesten) op anderhalve meter afstand in de zalen plaatsnemen. En als alles gaat zoals verwacht mag het Zaantheater na de zomer verder opschalen en komt er een fantastisch nieuw seizoen aan.

Vanaf zaterdag 5 juni gaan de deuren van de theaters in Nederland weer open voor maximaal 50 personen per voorstelling. Ook het Zaantheater rolt de rode loper uit voor het publiek. Er is meteen volop leven in én rondom het theater. Zoals de splinternieuwe toneelvoorstelling 'De Koning is dood, leve de Koning' op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni, waarvan de verkoop net is gestart. Deze voorstelling is een eerbetoon aan Bram van der Vlugt met in de hoofdrol Maarten Wansink. De regie is in handen van Zaankanter Bruun Kuijt.

Het nieuwe seizoen
Achter de schermen is het Zaantheater druk bezig met de voorbereiding van de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen. De verwachting is dat de start van de kaartverkoop eind juni zal plaatsvinden. Op dit moment zijn er al diverse voorstellingen van het nieuwe seizoen in de verkoop, waaronder Plien en Bianca, Wolter Kroes, Rayen Panday, de musical Titanic en vele anderen.

Zaantheater Zomerterras
Naast bijzondere voorstellingen is het Zaantheater Zomerterras vanaf 3 juni geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur. Het komende zomerseizoen brengt JustHoreca samen met het Zaantheater een vernieuwend culinair concept voor het zomerterras. De nieuwe menukaart bestaat uit vele heerlijke kleine gerechten en is al te zien op de website van het theater. Daarnaast organiseert het Zaantheater samen met dtevents kleine activiteiten en evenementen, waaronder mini workshops voor jong en oud. Gastprogrammeur Loet van der Lee stelt een uitdagend live muziekprogramma voor op de vrijdagavond op het terras.