ZAANDAM - Op woensdag 19 januari wordt het Zaantheater omgetoverd tot een kapsalon, waarin klanten die wachten op hun knipbeurt worden getrakteerd op optredens van cabaretiers Dolf Jansen, Roué Verveer, Lenette van Dongen en Rayen Panday. Kapsalon Theater is een ludieke actie waaraan theaters door het hele land meedoen. Cabaretiers en theaters vragen hiermee aandacht voor de culturele sector die al twee jaar in de overlevingsstand staat.


Volgens de huidige overheidsmaatregelen mogen kapsalons hun deuren weer openen en theaters nog niet. Omdat cabaretiers staan te trappelen om weer op te kunnen treden, doen zij dat voor deze keer in theaters die zijn omgebouwd tot kapsalons. De actie is bedacht door cabaretiers Diederik van Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Toen zij het Zaantheater vroegen om mee te doen was dat binnen een dag geregeld.

Cabaretiers Dolf Jansen, Roué Verveer Lenette van Dongen en Rayen Panday reageerden razend enthousiast om in de kapsalon op te komen treden. Terwijl klanten zitten te wachten op een knipbeurt door 'Happy Hair' uit Koog aan de Zaan en 'Punk Chic' uit Zaandam zullen de cabaretiers optreden. Het wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest.

De actie is ludiek maar heeft een serieuze achtergrond. Volgens Directeur Angelique Finkers is de rek is eruit bij deze laatste lockdown. 'Met deze actie steunen wij artiesten die zeggen dat ze niet langer op de reservebank kunnen zitten. Het is een noodkreet.'

Kapsalon Theater was binnen vierentwintig uur volgeboekt. Het Zaantheater hoopt snel weer open te zijn voor iedereen die van theater wil genieten!