ZAANDAM - Een op de vijf mensen in Nederland krijgt tegenwoordig last van dementie. En naar verwachting zal dat aantal in de toekomst nog verder toenemen. We kunnen dus wel wat hoop gebruiken en dat geeft de voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten)’ons. Juul Vrijdag speelt een moeder die getroffen wordt door deze ziekte en samen met haar dochter een weg probeert te vinden in de mist. De voorstelling is op dinsdag 12 oktober te zien in het Zaantheater.

Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt? Deze vraag staat centraal in de voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten)’. Deze hoopvolle theatervoorstelling over dementie is geschreven door regisseur Madeleine Matzer. Juul Vrijdag speelt de hoofdrol en Helge Slikker verzorgt de muzikale ondersteuning.

“Elke voorstelling die ik maak is persoonlijk, omdat ik altijd start vanuit iets dat mij raakt of fascineert. Maar de voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ komt recht uit mijn hart en mijn eigen ervaring. De voorstelling is geïnspireerd door de veertien jaar waarin mijn moeder Alzheimer had en ik met zowel wanhoop als verwondering dit proces heb mogen volgen. Dat we ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’- juist nu we corona hopelijk langzaam maar zeker achter ons laten – eindelijk mogen spelen, maakt deze productie alleen nog maar bijzonderder voor me. Volle kracht vooruit!’’, aldus regisseur Madeleine Matzer.

Nagesprek na afloop
Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Kaarten bestellen
‘Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten)’ is op dinsdag 12 oktober om 20.30 uur te zien in het Zaantheater. Kaarten zijn te bestellen via www.zaantheater.nl