ZAANDAM - De maatschappij staat voor grote uitdagingen. Hoe gaan we met de wereld om? Hoe laten we haar achter aan onze kinderen en kleinkinderen? Bij de antwoorden op deze vragen speelt de techniek een hoofdrol. Bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering. De vakmensen in de techniek zijn de sleutelpersonen naar de toekomst. Huis van Sarah (een samenwerking tussen Wij Techniek en TheaterMakers Radio Kootwijk) opent de ogen, stelt vakmensen de juiste vragen en zet aan het denken. In het najaar gaat Huis van Sarah na een verplichte periode van rust weer het land in! Op 8 september staat het event in Zaandam!

“Het Huis van Sarah toont dat we het verleden achter ons moeten laten en als sector onze sleutelrol moeten oppakken. Wij zijn in de lead. Juist nu! Onze vakmensen maken het verschil. Stap op het podium, sta in de schijnwerpers, want de techniek is aan zet! Bezoek Sarah!”, aldus Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland na het bezoeken van het Huis van Sarah.

Wie is Sarah?
Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf of doet ze je denken aan een goede bekende. Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. Ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070.

Wat ga je ervaren in het Huis van Sarah?

In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat van kamer naar kamer met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van de technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder. Alle vakmensen in de techniek kunnen hun tickets gratis bestellen via de speciale Huis van Sarah app (via Android of iOS).