ZAANDAM - De tweede editie van participatieproject Huurder aan Zet is van start gegaan. Dit jaar kunnen huurders uit Zaandam plannen indienen voor een socialere, groenere en prettigere woonomgeving. Niet alleen huurders van Parteon kunnen deze editie deelnemen. Vanuit PACT Poelenburg Peldersveld zijn woningcorporaties ZVH en Rochdale dit jaar ook aangesloten bij Huurder aan Zet. Huurders van ZVH en Rochdale die in Poelenburg of Peldersveld wonen kunnen daardoor ook deelnemen. Deze editie is door de corporaties 40.000 euro beschikbaar gesteld om meerdere plannen te realiseren.

Huurders hebben goede ideeën

Huurders weten zelf het beste hoe hun thuisgevoel vergroot wordt, de wijk groener wordt en waar ontmoetingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden. Dat blijkt wel uit de eerste editie van Huurder aan Zet. Monique Lammerse, senior consultent Sociaal Beheer bij Parteon: “Huurder aan Zet heeft vorig jaar heel mooie plannen van huurders in Krommenie opgeleverd. We zijn blij met de resultaten, maar belangrijker: de betrokken huurders zijn er blij mee. En daar gaat het uiteindelijk om, dat huurders een fijne leefomgeving hebben. We zijn benieuwd naar de nieuwe ideeën van huurders uit Zaandam.”

Plannen indienen

Huurders kunnen tot 31 oktober plannen aanleveren binnen de thema’s ‘Groen & duurzaam’, ‘Je thuis voelen in de wijk’ en ‘Elkaar ontmoeten’. Vanaf 20 november hebben alle bewoners uit Zaandam de mogelijkheid te stemmen op ingediende plannen. Plannen met de meeste stemmen worden in 2023 uitgevoerd door de huurders die de plannen hebben ingebracht.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op www.huurderaanzet.nl. Parteon organiseert de komende weken inloopspreekuren om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde huurders uit Zaandam. De actuele data en tijden van die momenten zijn op de website te vinden. In Poelenburg en Peldersveld kunnen bewoners van Parteon, Rochdale en ZVH ook terecht op woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur in De Bubbel, Noordzee 61.