KROMMENIE - Iedereen wil prettig wonen. In huis, maar ook in de wijk! Bewoners weten vaak het beste wat nodig is om hun leefomgeving te verbeteren en als sociaal, groen en prettig te ervaren. Parteon speelt hier op in met het pilotproject 'Huurder aan Zet!'. De woningcorporatie stelt 15.000 euro beschikbaar om meerdere plannen van huurders uit Krommenie te realiseren.

Plannen indienen
Huurders van Parteon uit Krommenie kunnen tot 1 november plannen aanleveren binnen de thema's 'Groen & duurzaam', 'Voel je thuis bij Parteon' en 'Elkaar ontmoeten'. Later die maand hebben alle huurders uit Krommenie de mogelijkheid te stemmen op ingediende plannen. Plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd door de huurders die de plannen hebben ingebracht.

Samen meer mogelijk maken
Marjenne Verkleij, regisseur klant bij Parteon: "We weten, door de coronatijd nog meer, hoe belangrijk een fijne woon- en leefomgeving is. Hier willen wij door middel van dit pilotproject een bijdrage aan leveren en samen met enthousiaste, betrokken huurders werken aan prettig wonen." Parteon vindt de betrokkenheid van huurders belangrijk. Zij weten zelf het beste hoe het thuisgevoel vergroot kan worden; de wijk groener en duurzamer wordt, hoe de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten toe kan nemen in de wijk. Parteon zorgt er daarom voor dat huurders hun ideeën, klein en groot, gemakkelijk kunnen uitwerken tot een plan en anderen enthousiast maken om mee te doen.

Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op www.parteon.nl/huurderaanzet. Ook houdt Parteon de komende weken inloop- en telefonisch spreekuur om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde huurders uit Krommenie. De actuele data en tijden van die momenten zijn op de website te vinden.

Start in Krommenie
De pilot is gestart in Krommenie. Bij succes kijkt Parteon hoe zij het project 'Huurder aan Zet!' voort kunnen zetten voor huurders uit andere wijken en plaatsen.