ZAANDAM - De Albert Heijn aan de Vrieschgroenstraat (hoek Vermiljoenweg) in Zaandam gaat volledig op de schop. De winkel sluit woensdag 11 januari 2023 om 19.00 uur en wordt vervolgens ingrijpend verbouwd. Dinsdag 24 januari 2023 gaat de Albert Heijn om 11:00 uur weer open. "Dat wordt een gezellig feest", zegt supermarktmanager Sander Boutsma. "De eerste 3.000 klanten krijgen iets lekkers, er staat voor iedereen een warm drankje klaar en ook de hamster is erbij".

De verbouwing blijft binnen de bestaande muren maar door de ruimte slim in te delen wordt de supermarkt binnenin zelfs iets groter. De vernieuwde Albert Heijn Vrieschgroenstraat omvat straks een kleine 3.000 vierkante meter. De Gall & Gall verhuist van de Spaansgroenstraat naar de hal van de supermarkt en gaat gelijk met de Albert Heijn open.

Groot en gevarieerd
Albert Heijn Vrieschgroenstraat krijgt een nieuwe, logischere indeling en brede winkelpaden. Het versplein aan het begin van de winkel wordt overzichtelijk ingericht waardoor klanten snel zien waar iets staat. Het assortiment blijft groot en gevarieerd, met extra aandacht voor verse producten. Het aantal zelfscankassa's wordt uitgebreid naar veertien. Ook een grotere bloemen- en plantenafdeling, de geldautomaat, het oplaadpunt voor de OV-chipkaart en de pakketkluis zijn straks in de nieuwe winkel te vinden.

Echte Zaankanters
De Albert Heijn zit al sinds 9 maart 1971 in de Kleurenbuurt, met destijds een ingang aan de Vermiljoenweg. "Veel Zaankanters noemen onze winkel nog steeds Albert Heijn Vermiljoenweg. Maar de ingang zit al sinds 1991 aan de Vrieschgroenstraat", vertelt Sander Boutsma. De opening van de vernieuwde winkel wordt op dinsdag 24 januari officieel verricht door drie medewerkers. Zij hebben bij elkaar maar liefst 150 jaar Albert Heijn-ervaring. "Zij zijn alle drie echte Zaankanters die vanaf het begin al bij onze winkel werken. Voor klanten zijn zij dé bekende gezichten."

Tijdens de verbouwing kunnen klanten terecht bij de Albert Heijn-winkels aan het Koningin Julianaplein 10 (ZMC XL) en aan de Hermitage 4.