AMSTERDAM/ZAANDAM - Sinds maandag 19 april is het weer mogelijk om in te schrijven voor het #gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. Onderweg kunnen wandelaars genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en veel gezelligheid. Kijk voor meer informatie op: www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.

De drie langste afstanden starten vanaf de Dam in Amsterdam en gaan door hartje Amsterdam naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken, per pont (20 km) of via de Schellingwouderburg (27 en 42 km). Vanaf het Noorderpark in Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij grotendeels het Dam tot Damloop-parcours richting Zaandam. In Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij de route samen naar Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Alle wandelaars finishen in het Dam tot Dam Park in Zaandam. Na de finish ontvangen de deelnemers hun welverdiende medaille en ook is er gezorgd voor een feestelijk onthaal met een vol podiumprogramma en horeca met versnaperingen.

#degezelligste
De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Denk aan versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en op vele locaties onderweg klinkt er gezellige muziek. De wandeltocht is niet alleen voor de deelnemers een feestje, maar ook voor de bewoners langs de routes, van zowel Amsterdam als Zaandam, zij maken dit feestje mede mogelijk. Het wandelevenement wordt niet voor niets de gezelligste genoemd en is een waar wandelfeest voor iedere deelnemer.

Pink Ribbon
Het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kun je Pink Ribbon op drie manier steunen: door je in te schrijven via Pink Ribbon, een actiepagina aan te maken of een vrijwillige donatie te doen bij online inschrijving. Het geld dat wordt opgehaald gaat via Pink Ribbon naar Borstkankervereniging Nederland. Zo zorgen we samen voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst.

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend is het grootste, sportieve weekend van Nederland. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de hardloopevenementen Damloop by night en de Dam tot Damloop met in totaal 65.000 deelnemers en het fietsevenement de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers. Inschrijven voor deze evenementen is mogelijk op www.damloop.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.

Inschrijven
Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan t/m 5 september of totdat het deelnemerslimiet is bereikt, via www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl. Ingeschreven deelnemers uit 2021 blijven verzekerd van hun startbewijs, desbetreffende personen hebben hier meer informatie over ontvangen.