AMSTERDAM/ZAANDAM - Sinds maandag 17 mei is het weer mogelijk om in te schrijven voor het #gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Sportorganisatie Le Champion heeft er vertrouwen in dat het wandelevenement op zaterdag 18 september 2021 op een veilige manier kan plaatsvinden. De routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. Onderweg kunnen wandelaars genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en veel gezelligheid. Kijk voor meer informatie op www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.

De drie langste afstanden starten vanaf de Dam in Amsterdam en gaan door hartje Amsterdam naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken, per pont (20 km) of via de Schellingwouderburg (27 en 42 km). De 42 km route in Waterland is geheel vernieuwd. Vanaf het Noorderpark in Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij grotendeels het Dam tot Damloop-parcours richting Zaandam. In Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij de route samen naar Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Alle wandelaars finishen in het Dam tot Dam Park in Zaandam. Na de finish ontvangen de deelnemers hun welverdiende medaille. Ook is er gezorgd voor muziek en catering.

#degezelligste
De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Denk aan versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en op vele locaties onderweg klinkt er gezellige muziek. De wandeltocht is niet alleen voor de deelnemers een feestje, maar ook voor de bewoners langs de routes, van zowel Amsterdam als Zaandam. Het wandelevenement wordt niet voor niets de gezelligste genoemd en is een waar wandelfeest voor iedere deelnemer.

Pink Ribbon
Het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen en haalt onder andere geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kun je Pink Ribbon op drie manier steunen: door je in te schrijven via Pink Ribbon, een actiepagina aan te maken of een vrijwillige donatie te doen bij online inschrijving.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Damloop by night op zaterdagavond en op zondag de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Damloop. Inschrijven voor de Damloop by night en de Dam tot Damloop is mogelijk via www.damloop.nl. Inschrijven voor de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic is mogelijk via www.saxobankdamtotdamfietsclassic.nl.

Inschrijven
Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan via www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl. Mocht de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht in 2021, vanwege corona, niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022.