RIJSWIJK - Een inwoner uit Zaandam mag de komende 20 jaar lang 50.000 euro per jaar op zijn rekening bijschrijven. De gelukkig winnaar kocht zijn of haar lot, met lotnummer AO 66110, van de Staatsloterij Koningsdagtrekking bij Avia Zaandam de Weer. De gelukkige winnaar deelt de prijs met vier andere winnaars uit Amsterdam, Assen, Amersfoort en Rotterdam. Daarmee wordt in totaal 20 jaar lang 250.000 euro per jaar verdeeld over vijf winnaars.

Bjorn Rosner, woordvoerder en prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij: 'Wat een prachtig einde van Koningsdag voor deze winnaars. Wij nodigen hen van harte uit zich bij ons te melden. Hij of zij ontvangt van ons 'Eerste Hulp bij Geluk'; advies en begeleiding bij de nieuwverworven rijkdom.'

Naast de Kroonprijs werd ook vijf keer 100.000 euro verdeeld. Ook hen wordt verzocht zich te melden op kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is.

Prijswinnaars blijven anoniem
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Jackpot
De eerstvolgende trekking van Staatsloterij is op 10 mei aanstaande. Dan staat de Jackpot op 7,5 miljoen euro belastingvrij.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is opgericht in 1726 en is daarmee de oudste loterij van Nederland. Jaarlijks zijn er 16 trekkingen; 12 reguliere trekkingen (elke 10e van de maand), de Koningsdagtrekking, de 1 juli-trekking, de 1 oktober trekking en de Oudejaarstrekking.

Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij € 2.467 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van € 188 miljoen.