ZAANDAM - De kerstperiode staat bol van de tradities, sinds enkele jaren is daar voor de Zaanse jeugd een traditie bij gekomen: het bezoek aan de Zaanse Winter Experience. Een middag gevuld met sport, cultuur en lifestyle workshops.


Sportbedrijf Zaanstad is in 2020 gestart met de organisatie van de Zaanse Experience. Iedere schoolvakantie zijn er van maandag tot en met vrijdag, vrij toegankelijke evenementen. Sportverenigingen, Fluxus, JOGG-Zaanstad en andere partners verzorgen workshops voor kinderen binnen de thema’s sport, cultuur en lifestyle. Doel is kinderen kennis te laten maken met nieuwe activiteiten en zo hun talent te laten ontdekken. Deze kerstvakantie zijn de activiteiten in winterthema zoals sneeuwvoetbal, ijsschotsspringen en met sneeuwballen ijspegels raken.

Iedereen kan meedoen!

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zonder aanmelden meedoen met de Zaanse Winter Experience. Kids die jonger zijn kunnen aangemeld worden voor de Zaanse Mini Experience op 5 januari. Van 10:00 tot 12:00 uur zijn er diverse activiteiten zoals gym, schminken en balspellen. Kinderen met een beperking zijn in het bijzonder welkom op de Special Experience vrijdag 6 januari. Op het programma staan balsporten zoals korfbal en tennis, maar ook koken en schminken. Er wordt nog druk gewerkt aan het aansluiten van aanbieders die leuke workshops kunnen aanbieden.

Meer informatie op www.zaanse-experience.nl

Informatie over de locaties (sporthallen en gymzalen) en aanvangstijden is te lezen op www.zaanse-experience.nl. Iedereen die deel wil nemen aan de Mini of de Special Experience vragen wij om zich vooraf aan te melden via de website. Voor de andere dagen is aanmelden niet nodig en kunnen kinderen spontaan aansluiten.