ZAANDAM - Voorlezen, optredens, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: op zondag 9 oktober is het Kinderboekenweekfeest! Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur van alles te beleven in het Zaantheater. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Gi-ga-groen' en staan dieren en de natuur in de spotlights. De toegang is gratis en voor een klein prijsje kunnen bezoekers ook naar een te gekke voorstelling. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest i.s.m. vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

Op deze zondagmiddag zijn er een heleboel gratis activiteiten in het Zaantheater. Versier een levensgrote draak samen met leerlingen van Compaen VMBO. Dansschool Jemisquare zorgt dat de voetjes van de vloer gaan met coole dansworkshops. Er kan geknutseld worden en gepuzzeld. Medewerkers van de Bieb lezen de kleintjes voor en de grotere kinderen gaan zelf aan de slag met een IPad. En de Zaanse Bruna neemt een schrijver mee die voorleest uit een zelfgeschreven boek.

Te gekke voorstellingen voor een klein prijsje
Voor een klein prijsje kunnen bezoekers ook nog een te gekke voorstelling bekijken tijdens het Kinderboekenweekfeest. Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. In de vrolijke voorstelling 'Koos & Moos' staan koala Koos en zijn vriend Moos uit de gelijknamige YouTube-serie op de planken. Zij komen erachter dat je zelf meer kunt doen voor het klimaat dan je denkt. 'Stapelgek' is een voorstelling naar het Zaanse boek 'Sjoerd en de Stapelstad' van Barry Menger. Een stapelgek verhaal zonder woorden, met veel (bouw)geluiden, slapstick, blokjes en houten poppetjes. En comedian Wijnand Stomp laat je luisteren, genieten en lachen tijdens zijn voorstelling 'Ik, Anansi'.

Het Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater is het leukste uitje voor het hele gezin op zondag 9 oktober en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt € 5,00 entree gevraagd. Kaarten bestellen voor de voorstellingen kan via www.zaantheater.nl