ZAANDAM - Altijd al meer willen weten over de Zaanse natuur? En zelfs nog een stapje verder: hoe je een bijdrage kunt leveren aan een mooie natuur in Zaanstad? Kom dan naar de Zaanse Natuurmarkt en maak kennis met vele Zaanse natuurorganisaties die elk op hun eigen gebied en manier actief zijn met de verbetering van het klimaat, kennisoverdracht van vogels, bijen, enz. U kunt zich hier ook oriënteren op vrijwilligerswerk in de Zaanse natuur. Daarnaast worden er interessante, boeiende en ludieke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Zo kunnen er broodjes worden gebakken, uilenballen worden geanalyseerd, geluisterd worden naar verhalen en een kinderkoor. Ook kan worden gekeken naar prachtige, interessante natuurfilms, over het leven ‘onder het maaiveld’ en over de grandioze grutto en naar foto’s van het Zaanse landschap. Gespeeld kan worden in de natuurspeelplaats en zeker kom je ook een wandelende en sprekende boom tegen. Hapjes, waaronder pannenkoeken en drankjes zijn volop verkrijgbaar.

Dit zijn een aantal voorbeelden van activiteiten op de markt, maar er is tijdens de gehele dag nog veel meer te doen en te zien.

PROGRAMMA
11.00-16.00 Natuurmarkt open, bezoek en deelname aan de activiteiten.

Er is een spoorboekje met tijden en locaties van de activiteiten beschikbaar.

12.00 Officiële opening door wethouder Wessel Breunesse

16.00-16.30 Uitreiking Zaanse Natuurprijs 2023

Voor het uitgebreide programma zie www.zaansenatuurmarkt.nl