ZAANDAM - Met de campagne ‘Shop Zaans’ nodigen de winkeliers in de Zaanstreek je uit het december-shoppen bij hen te komen doen. Vanwege de mooie producten en de vertrouwde persoonlijke service natuurlijk, maar ook om de lokale ondernemer te steunen in deze lastige tijden. Wat de winkeliers betreft start het Zaanse shoppen al vroeg dit jaar, dat geeft meer spreiding en daarmee minder drukte. Op Zaans.nl vind je al volop tips: nieuwe of nog niet massaal ontdekte winkeltjes, mooie zaken waar je goed terecht kunt voor een feestelijke outfit of cadeaus en ideeën voor typisch Zaanse geschenken.

Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek: “Lokale winkeliers maken de Zaanstreek dag in dag uit leuker. Bedenk eens hoe het hart van je stad of dorp eruit zou zien zonder deze winkels. Door je december-inkopen lokaal te doen, steun je de Zaanse winkeliers en verzeker je jezelf eigenlijk van een gezellig stadshart en sfeervolle dorpskernen.”

Win uur privé shoppen
Tussen de Zaanse gevels, het erfgoed en langs het water van de Zaan is het gezelliger winkelen dan in grote, kille winkelstraten. Zeker als dat coronaproof moet. Helemaal veilig winkelen zou een uurtje privé shoppen zijn. Iets wat je kunt winnen tijdens de Shop Zaans-campagne: een uur lang een winkel voor jezelf en op je gemak door de winkel struinen op zoek naar dé cadeaus voor de feestdagen.
De deelnemende winkels zijn K’OOK, boekhandel Stumpel, ANS mode, Zaansch Faam, Zaanstore, Room70 en de designshop van Artzaanstad. Marketing Zaanstreek geeft daarbij een shop-tegoed van 50 euro cadeau. Wil je meedingen naar deze prijs, maak dan de zin ‘Ik shop Zaans, want….’ af. Meer over de actie en de voorwaarden vind je op Zaans.nl.

Geef Zaans
Ga je voor Sinterklaas of Kerst helemaal lokaal, dan shop je niet alleen Zaans, maar geef je ook Zaans. Je bent van harte welkom bij de Zaanstore op het Stadhuisplein in het centrum van Zaandam. Daar kun je terecht voor cadeaus van Zaanse makers, zoals de bieren van Brouwerij HOOP en chocolade van De Euforij. Ook de Zaanse sokken en de Zaanse vogelhuisjes zijn erg leuk om cadeau te doen.