ZAANDAM - Kom in het laatste weekend van september tussen 13.00 uur en 17.00 uur (gratis) kunst kijken in de Zaanse wijk Het Kalf! Je kunt kunstwerken bewonderen in de huizen en tuinen van de creatieve buurtbewoners zelf. Ook exposeren kunstenaars in buurthuis De Bovenkruier en in verzorgingshuis Nieuw Groenland. Verschillende creatieve workshops, kunstkramen en live muziek maken het een feestweekend in Het Kalf. Iedereen is welkom!


Wat heeft Het Kalf in huis?
De wijk Het Kalf is trots op alle kunstenaars die er wonen. Kunst in het Kalf (KIK) geeft 29 en 30 september buurtbewoners en andere geïnteresseerden de gelegenheid het werk van deze creatieve buurtbewoners te bekijken. Schilderijen, sieraden, beelden van keramiek, werken van steen, vilt en meer. Er is heel veel te zien. De kunstenaars trekken alles uit de kast en laten zien wat ze in huis hebben!

Verbinding
Bewoners, ondernemers, scholen en het verzorgingshuis Groenland uit de wijk doen mee. Het thema van dit jaar is ‘Verbinding door Kunst’, in het bijzonder verbinding tussen jong en oud. De kunstwerken die momenteel door kinderen en ouderen samen worden gemaakt, staan tijdens dit KIK-weekend dan ook op de kunstroute tentoongesteld in de Bovenkruier en in Nieuw Groenland.

Wij
KIK wil laten zien wat een schat aan kunst er verborgen ligt in de wijk Het Kalf. Daarnaast wil KIK via deze route het ‘wij gevoel’ in de wijk Het Kalf versterken, eenzaamheid tegengaan, sociaal gedrag bevorderen (omkijken naar elkaar) en met elkaar plezier beleven. De organisatie van Kunst in het Kalf werkt onder de vlag van Cultureel Activiteitencentrum De Bovenkruier.