ZAANDAM - ZAANSTAD – Donderdag 18 oktober om 20.00 verzorgt de Assendelfter Mario Borzic een inspirerende lezing over zijn enerverende leven en zijn levenslessen voor vandaag en morgen. Een spannende reis via de oorlog in Joegoslavië, een kickbokscarrière naar waar het in het leven uiteindelijk écht om gaat.


Mario Borzić (1976), vader van twee kinderen, geeft maatschappijleer aan het VMBO. Als zoon van een Kroatische vader en een Servische moeder, ontstak de Joegoslavische burgeroorlog in de 15-jarige Mario het vurige verlangen naar het antwoord op de vraag: Wie ben ik? Auteur van drie boeken: Uit 't hart, Rauw en Leven als dit.

Aan de hand van zijn persoonlijke levensverhaal neemt hij de aanwezigen mee op een reis langs verschillende thema’s. Het is het verhaal van een immigrantenkind dat de beperkingen van zijn sociale, culturele en biologische voorbestemmingen niet voor lief neemt. Hij droomt van een leven dat rijker en voller is dan het schijnbaar voorbestemde. Een weg vol kuilen, bergen, diepe dalen en talloze versperringen die bedwongen dienen te worden om uiteindelijk zijn doel bereiken: innerlijke vrede. Thuiskomen bij zichzelf en mens zijn.

Mario Borzic biedt mensen in deze tijd van groeiend populisme en nationalisme een alternatief op etniciteit: mens zijn. Hij daagt de toehoorder uit buiten zijn of haar kaders te denken. Een handreiking te doen naar het onbekende en op zoek te gaan naar waarden en normen die ons allen verbinden in plaats van scheiden.Entree is € 12.50 en aanmelden kan op www.vuzaanstreek.nl