ZAANDAM - Theaters zijn in ieder geval nog tot en met 25 januari gesloten voor voorstellingen. Dat betekent niet dat er helemaal geen activiteiten zijn in het Zaantheater. Twee keer per week geven trainers van ‘Local Heroes’ workshops aan studenten van het Regio College in Zaandam die meedoen aan ‘Switch’. De meeste deelnemers van Switch zijn studenten die er tijdens hun eerste jaar achter komen dat ze de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt.

“Binnen het Regio College kunnen studenten makkelijk switchen naar een andere vakopleiding. Sport, Toerisme, ICT het kan allemaal. Alleen je moet maar net weten wat er bij je past. En dat is precies waar de workshops van Local Heroes over gaan.” Local Heroes is een maatschappelijk diensttijd programma in de Zaanstreek. Een plek voor jongeren waar ze iets doen voor de maatschappij en waar ze tegelijkertijd leren en verkennen. Deelnemers van Switch volgen workshops die door Local Heroes zijn ontwikkeld.

Thijs van Bergen is één van de sprekers die inbelt via Zoom op de eerste bijeenkomst. Hij deed mee aan het reguliere programma van Local Heroes. “Ik volgde een opleiding Procestechniek, omdat ik dacht dat dat handig zou zijn voor later. Maar na het traject bij Local Heroes heb ik me opgegeven voor de studie Podium en Evenementen Techniek. Dat is mijn hobby. Ik wil graag werk doen dat ik echt leuk vind.”

Nynke hoopt dat de studenten van Switch net zo gemotiveerd zullen raken door de workshops als Thijs. “Wij helpen jongeren om uit te vinden waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en hoe ze dit in de toekomst kunnen inzetten, zodat ze in september vol goede moed kunnen beginnen aan een opleiding die precies bij hen past.”

Bent u ook op zoek naar ruimte voor een Maatschappelijk Project? Mail dan naar events@zaantheater voor meer informatie.