ZAANDAM - In de maand met veel aandacht voor industrieel erfgoed zet de Zaanstore juist de schijnwerpers op drie makers van nu. De chocolademakers van De Euforij, de mensen achter Zuivere Koffie en de makers van Zaanse zeep vertellen in drie video’s hun verhaal en heel oktober heeft de Zaanstore een speciale actie met hun streekproducten.


De Zaanstreek is van oudsher een streek van makers. Smaakmakers onder andere. De Zaanse mayonaise en mosterd zijn beroemd en iedereen kent wel de smaken van Lassie, Honig, Duyvis, Cacao de Zaan en niet te vergeten Verkade. De streek werd wel ‘Provisiekast van Nederland’ genoemd en nog steeds komen lokale ondernemers met nieuwe, succesvolle Zaanse smaken en producten.

Meekijken met Zaanse makers

Achter de streekproducten en makers van nu schuilen mooie verhalen. De Zaanstore filmde drie Zaanse makers: de chocolademakers van De Euforij, de mensen achter Zuivere Koffie en de makers van Zaanse zeep. Bekijk vanaf 1 oktober de korte films op ZaansMaken.nl, leer deze Zaanse makers kennen en laat je meenemen in het maakproces.

Acties met Zaanse zeep, koffie en chocola

Grote kans dat je na het zien van de films de producten van deze Zaanse makers wilt proeven en/of proberen. Gedurende heel oktober lopen er daarom acties bij de Zaanstore. Zo kun je bij aanschaf van Zaanse zeep een eigen bakje of zakje gratis laten vullen met circa 40 gram heerlijk ruikende zeepsnippers. Fijn voor in je linnenkast of om gewoon in huis te zetten vanwege de lekkere geur.
De Euforij doet bij elke twee repen die je koopt nog een derde reep cadeau. En koop deze actiemaand Zuivere Koffie dan kun je met de bon van je aankoop een compleet koffiepakket winnen. De Zaanstore is open Meer informatie en actievoorwaarden op Zaansmaken.nl.

Over de Zaanstore

Naast deze streekproducten heeft de Zaanstore meer van Zaanse makers in het assortiment en voert de winkel een lijn met ZAANS-items. De winkel op het Stadhuisplein in Zaandam heeft daarnaast een VVV-functie en biedt informatie, inspiratie, souvenirs, kaarten, boeken en tickets. De meeste zaken zijn ook online verkrijgbaar in hun webshop op Zaanstore.nl.