ZAANDAM/PURMEREND/EDAM - Vanmorgen vroeg werden reizigers in Purmerend, Zaandam en Edam getrakteerd op beschuit met muisjes om de ‘geboorte’ van MeerPlus te vieren. MeerPlus is in Zaanstreek-Waterland het nieuwe en innovatieve concept voor alle vormen van mobiliteit in de regio. MeerPlus streeft ernaar om de reiziger de ervaring van Business Class te bieden; altijd een aangename reiservaring met ruimte en beleving voor iedereen.

EBS verzorgt sinds 10 december jl. in Zaanstreek-Waterland het openbaar vervoer voor MeerPlus. De vervoerder streeft daarbij naar een hoge standaard. MeerPlus biedt reizigers een aangename reiservaring, toegankelijk vervoer voor iedereen, de MeerPlus website en de MeerPlus-app. Ook biedt MeerPlus persoonlijke dienstverlening, onder andere met reisassistenten die assistentie verlenen aan reizigers die hun hulp nodig hebben.

Nieuwe Ringlijn Purmerend

In Purmerend werd maandagochtend 11 december de nieuwe MeerPlus Ringlijn feestelijk gestart. In aanwezigheid van Coen Lageveen, wethouder van de gemeente Purmerend, reed de Ringlijn voor de eerste keer door Purmerend. De wethouder onderstreepte het belang van het openbaar vervoer in zijn gemeente. Daarom biedt de Gemeente Purmerend in de hele maand december gratis reizen aan met de nieuwe Ringlijn (lijn 101 en 102).