ZAANDAM - Groot succes voor dansstudio Dancebase tijdens Dutch Dance Competition in Zaandam

Dancebase uit Krommenie is dik in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Dance Compettition, die gehouden werd in het Zaantheater in Zaandam. De danstudio van Femke Booij pakte met de dansgroepjes D-Base, Purple Haze, Basemind in de diverse categorieën podiums.

Het grootste succes was voor Purple Haze in de categorie juniors (van 12 t/m 16 jaar). Bovendien won dit talentvolle groepje bestaande uit het vijftal dansers Shantala Bouwman, Djessy Nat, Chinoya Kenter, Aliza Kaligis en Indy Vermeulen ook de overall competitie van alle 35 deelnemende teams. “Onze getalenteerde groep Purple Haze won de prijs beste crew Urban. Zij hadden het hoogste puntenaantal van de dag, de jury vond ze very talented!”, zei Femke Booij vol trots.

Het was sowieso een succesvolle dag op Dutch Dance Competition. Het betekende voor de jonge onderneemster uit Wormerveer een beloning vooral het harde werken. “Het was een dag met een gouden randje. Backstage waren de dansers al met elkaar in een positieve Vibe! Dit had een positieve uitwerking op het podium”, blikte Booij terug, die zelf trouwens ook een prijs won. Samen met danscoach Efkan Sigircikoglu kreeg Femke de Dance Award voor beste choreograaf. “Dat was een heel mooi compliment, ook voor andere docenten uit het team van Dancebase waaronder Robin Hack en Richella Uhlenkamp.”

De prijzenregen is zeker weer een stimulans voor de danschool. Binnen de dansstudio worden jong dansers opgeleid, maar Femke is altijd op zoek naar nieuw talent. Zo worden er open dagen georganiseerd. Onder begeleiding van haar team van docenten Jowelinno Sprock, Efkan Sigirckoglu en Robin Hack zullen de groepen weer voorbereid worden op het nieuwe dansseizoen. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuw danstalent. Ieder jaar sluiten er vanuit de open audities weer nieuwe danstalenten bij onze teams aan. Ben jij iemand die op hoger niveau danst en ook graag wedstrijden danst? Aankomend seizoen zullen wij onze teams weer streng selecteren op hun kwaliteiten.”

Deze teams van Dancebase vielen in de prijzen tijdens Dutch Dance Compeptition in Zaandam:

Teams:
D-Base (9 t/m 13 jaar) categorie kids
Purple Haze (12 t/m 16 jaar) categorie juniors en tevens beste crew urban 2019

Basemind (13 t/m 16 jaar)


Dansers:
Juliette Klaver Solo 2de prijs
Dyshaira Kowid en Guenevere Esajas 2de prijs duo
Mette van Aardenne en Mara de Vries 3de prijs duo
Jill Huizinga en Juliette Klaver (onder de 14 jaar) duo 3de prijs