WORMERVEER - Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van de Zaanse jazzclub treedt op zaterdag 25 mei de Zweedse saxofoniste Nanna Carling op in de Vermaning in Wormerveer. Dit is het derde Bakermat concert van de jazzclub onder het motto: Zaanstad, bakermat van de jazz.

Nanna Carling (26) is een Zweedse saxofonist/ zangeres/ componist bij wie de traditionele jazzmuziek één en al geluk uitstraalt. Zij wordt gezien als een omhoog schietende wereld ster in de scene van de traditionele jazz. Zij speelde op vele jazzpodia in Scandinavië, Amerika en Europa. Door de situatie in de Corona-periode raakte zij gewend aan het live streamen van haar concerten en hierdoor kwam haar bekendheid over de hele wereld in een stroomversnelling. Nanna heeft inmidddels duizenden fans over de hele wereld.

Scandinavië is al tientallen jaren een waar broeinest van groot jazztalent en ook Zweden telt binnen zijn grenzen heel veel, heel goede, classic jazz musici. Nanna is een telg uit een bekende Zweedse classic jazz familie. Zij zal begeleid worden door The Dutch Hot Five, de fine fleur van de Nederlandse klassieke jazz.

De Zaanse Jazz Club is er als eerste in geslaagd om Nanna naar Nederland te halen. Het concert op zaterdag 25 mei is van 20.30 tot 22.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via https://www.wormerveersevermaning.nl of op de avond aan de zaal. Toegangsprijs: € 18.50.