ZAANSTAD - JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, organiseert op dinsdag 25 en woensdag 26 augustus twee netwerk events voor werkzoekenden in de regio Zaanstad. Tijdens deze events gaan deelnemers onder begeleiding van ervaren coaches aan de slag met oefeningen om stappen te zetten in het vinden van een passende baan. Een belangrijk onderdeel tijdens deze events is het leggen van contacten en het uitwisselen van ervaringen met mede werkzoekenden in de eigen regio. Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn: “We horen regelmatig dat werkzoekenden behoefte hebben aan persoonlijke contacten met mede werkzoekenden binnen hun eigen regio. Zeker in deze tijd van onzekerheden is het belangrijk om met elkaar de motivatie en positieve mindset hoog te houden. Daar ondersteunen wij met onze events graag bij.”

De meerwaarde van netwerken
Het is algemeen bekend dat het merendeel van de vacatures wordt ingevuld via netwerken. Alex Berendsen, loopbaancoach: “Het voeren van netwerkgesprekken is daarom belangrijk. Want als een leidinggevende of collega van hem of haar jou al een keer heeft gesproken en jij past in een vacature die vrij komt, dan heb je een voorsprong. Maar er zijn meerdere redenen waarom netwerken waardevol is. Op 26 augustus deel ik daarom graag een netwerkmethode die een hoge kans van slagen geeft om die baan te krijgen die men wilt. Tijdens dit online event ga ik met werkzoekenden aan de slag met interactieve oefeningen en brengen we het geleerde meteen in de praktijk. Deelnemers breiden zo direct hun netwerk uit in de regio Zaanstad en helpen elkaar verder om die leuke baan te bemachtigen.”

Wandelend netwerken
Voor mensen die meer de behoefte hebben om in beweging te komen tijdens het netwerken is er op 25 augustus de mogelijkheid mee te doen met de JobOn-Tour in het Twiske. Tijdens dit event wordt er al wandelend genetwerkt en leren deelnemers verbinding te maken met hun eigen ademhaling. “Gedurende dit event laat ik werkzoekenden de kracht van het ademen ervaren. We zullen verschillende oefeningen doen, die bewustwording van de eigen ademhaling zullen vergroten en dit zorgt voor zelfvertrouwen en ontspanning tijdens de zoektocht naar de ideale job. Daarnaast is er ruimte om met mede werkzoekenden te netwerken op een leuke manier.”, aldus ademhalingscoach Amber Lot.

Aanmelden voor beide events mogelijk
Werkzoekenden kunnen gratis deelnemen aan beide events. Het wandel event op 25 augustus start om 10.00 bij Twiske Haven, De Noorderlaaik 4 in Oostzaan. Het netwerk event voor werkzoekenden in Zaanstad op 26 augustus vindt online plaats en start om 9.00 uur. Voor beide events is het verplicht om je vooraf aan te melden.

Meer info:
https://jobon.nl/events/jobon-tour-zaanstad-adem-vol-vertrouwen-naar-je-droomjob-137985757
https://jobon.nl/events/stop-met-solliciteren-ga-netwerken