ZAANDAM - Op zaterdag 2 juli 2022 is er vanaf 09.00 tot 16.30 uur op het terrein van KC Zaanstreek IJmond (www.KCZIJ.nl), Zuiderweg 72a, Wijdewormer (sportcomplex Kalverhoek) gelegenheid om bezoekers kennis te laten maken met de FCI Obedience, een hondensport op het gebied van gehoorzaamheid, geschikt voor alle rassen. In deze sport worden landelijke selectiewedstrijden gehouden voor het NK en ook is deelname aan het jaarlijkse WK mogelijk voor honden in de hoogste klasse. (www.fciobedience.nl)

Oefeningen als volgen, vooruitzenden, apporteren komen in alle klassen voor. Er zit een goede opbouw in de niveaus, waarbij de oefeningen steeds complexer worden en dat is voor de honden een mooie uitdaging. Het houdt ze fris in de kop! Diverse trainingstechnieken om een stapje hoger te komen worden wereldwijd gedeeld. Wat kennisoverdracht betreft: wij houden het even bij de naaste omgeving en willen hondenbezitters in onze provincie graag attent maken op deze sport. Je hebt niet veel materialen nodig, wel een fijne hond, enthousiasme en iemand die je kan begeleiden waar nodig. Wat de sport precies inhoudt is te zien bij de NH Polder Bokaal op 2 juli 2022. In de ochtend van 09.00-12.00 uur is er een wedstrijd en trainingsronde voor deelnemers die zich hiervoor hebben ingeschreven. Toeschouwers zijn welkom!

Maar er is meer: Op deze dag geeft Reddingshondenteam Noord-Holland om 12.00 (en om 14.00 uur) een demonstratie. De gehoorzaamheid is, zoals bij alle werkhonden, in principe de basis voor verdere ontwikkeling van de hond op specifiek vlak. Hoe dat in zijn werk gaat bij het reddingshondenwerk kunt u horen en zien bij de demonstratie. RHTNH is een ANBI stichting. De stichting bestaat uit 7 enthousiaste vrijwilligers en 9 honden die opgeleid zijn of worden in het zoeken naar vermiste personen op vlakte, bossen, water, sneeuw of puin. De stichting is al bij meerdere zoekacties betrokken geweest. Meer informatie daarover is te vinden op www.rhtnh.nl

Om 13.00 uur is er tevens een demonstratie van de hoogste klasse in de FCI Obedience, OB3, uitgevoerd door zeer ervaren wedstrijdlopers. De honden die je hier aan het werk ziet zijn een border collie en een tervuerense herdershond.

Vanaf 09.00 tot 16.30 kun je dus vrij rondlopen, oefeningen bekijken of kennis opdoen. Er is een kraam van Dog Sport Shop en De Levendige hond, waar je hondenbenodigdheden kunt kopen of bestellen. Tevens is er een leuke fotobooth!

Toegang gratis – versnaperingen verkrijgbaar in de sportkantine van KCZIJ. Informatie: fb NH Polder Bokaal, nhpolderbokaal22@gmail.com of bel 0622445128