ZAANDAM - Maar liefst twee burgemeesters traden gisteren, donderdag 7 maart 2019, aan om in de Zaanstore de nieuwe editie van het stratenplan van de Zaanstreek in ontvangst te nemen. De plattegrond met stratenplan omvat de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad en is vanaf heden te koop bij VVV-winkel Zaanstore op Stadhuisplein 96 in Zaandam.

Burgemeesters Peter Tange (Wormerland) en Jan Hamming (Zaanstad) kregen een eerste exemplaar in handen van de nieuwe plattegrond met stratenplan. Miranda Nijman van de Zaanstore: "We kregen veel vraag naar een actuele plattegrond met stratenregister. De laatste versie dateerde alweer van 2011 en er is ondertussen veel veranderd en gebouwd. Het nieuwe stratenplan van de Zaanstreek is vanaf nu voor slechts € 3,95 verkrijgbaar bij ons in de Zaanstore op het Stadhuisplein, Bruna Zaandam en enkele andere boekhandels in de streek."

Ook voorzieningen in beeld
De plattegrond toont niet alleen de straten van Oostzaan, Wormerland en Zaanstad. Ook belangrijke voorzieningen voor bewoners en bezoekers zoals onder andere parkeerplaatsen en -garages, jachthavens, musea, molens en kinderboerderijen zijn op de kaart ingetekend. Daarnaast is de plattegrond voorzien van Fietsknooppunten en Rustpunten, waarmee je gemakkelijk je eigen fietsroute door onze mooie streek plant.