ZAANDAM - Na 26 jaar de Kapiteinshut (laatste 3 jaar Captain O'Malleys) als thuishonk gehad te hebben moest het Kapiteinskoor uit Zaandam op zoek naar een andere locatie omdat de nieuwe eigenaar van Captain O'Malleys het financieel niet meer kon bolwerken na de Corona periode. Voor het Kapiteinskoor viel dat zwaar want heel de Kapiteinshut ademde de geschiedenis van het koor welke werd bevestigd door foto's, affiches, oorkondes en muziek die in die 26 jaar als versierselen zijn opgehangen in het cafe in de Klauwershoek.


Maar het Kapiteinskoor, welke nog steeds 50 leden telt, leeft en wil graag verder met hun activiteiten en hebben in het Tolhuys aan de Zaan een passende nieuwe locatie gevonden. Hoe mooi wil je het hebben, het Kapiteinskoor gaat Zingen aan de Zaan, op de Papenpadsluis in het Tolhuys van de familie van Zaane. Heel veel Zaanser kan het niet!

De eerste repetitie avond in het Tolhuys, met muzikale begeleiding van Daan de Groot en Rinke van Santen, zal zijn 25 Mei om 20.00 uur. Uiteraard is het een open repetitie zoals het Kapiteinskoor dat al 26 jaar doet, dus bezoekers zijn van harte welkom. Er is ook ruimte voor potentiële zangers om eens wat liederen mee te zingen, het koor heeft ruimte voor nieuwe zangers.