ZAANDIJK - Halverwege de maand november opent het Theehuis Zaandijk weer zijn deuren voor een kunstexpositie nieuwe stijl met vier kunstenaressen die zeer divers werk maken. Een maand lang exposeren Mirjam Berkhout, Lousanne Schuuring, Eva van Kempen en Irma Fontijn.


Schilderijen
In de schilderijen van Mirjam Berkhout spelen mensen en dieren de hoofdrol. Zij laat zich inspireren door haar directe omgeving en plaatst haar personages graag in een sfeervol, sprookjesachtig decor. Maar ook een grote stoere hooglander heeft model gestaan. Ze wil emotie en sfeer overbrengen.Mirjam maakt gebruik van een onderschildering en gekleurde glacislagen in combinatie met de directe nat-in-nat-techniek. In opdracht maakt ze portretten van mensen en dieren.

Glaswerk
Het werk van Lousanne Schuuring komt op solistische wijze tot stand. Thematische gevarieerdheid biedt een kijkje in een magische wereld van kleur. Steeds ander werk maken is een spannende en vernieuwde zoektocht, die altijd maar doorgaat.Het kleurrijke samenspel van lijnen en schilderachtige elementen vormen samen een uniek glasobject of schilderij. De universele taal van kleur, die iedereen begrijpt, kenmerkt Lousanne’s glaswerk en schilderijen.

Sieraden
Eva van Kempen is een edelsmid-sieraadontwerper, werkzaam in Amsterdam. Zij werkt met de materialen die haar bewegen. Diverse collecties heeft ze gemaakt waarbij zij rood-, geel- en witgoud combineert met parels, diamanten en handgeslepen edelstenen.

Naast haar eigen collecties en opdrachten, werkt zij met verlaten, medische materialen die zij in ere wil herstellen om er de waarde en schoonheid van aan te tonen. Haar solotentoonstelling LifeLines (2015) kreeg internationale belangstelling. Het deel van de museale solotentoonstelling Ready-To-Bear (2017) dat is opgenomen in de vaste collectie van Museum de Fundatie is nog steeds te bezichtigen in Kasteel het Nijenhuis te Wijhe/Heino.

Vanaf 16 november toont het Theehuis collecties van edele metalen van Eva van Kempen. In het voorjaar van 2019 wordt haar andere werk belicht.

Glazen kandelaars en etagères
Altijd had Irma Fontijn al een voorliefde voor mooi glaswerk. Met haar eigen verzameling is ze gaan experimenteren en zo ontstond het idee van de artistieke etagères van glas. Haar composities zijn een samengaan van antiek en modern glas. Elk exemplaar is ‘one of a kind’ en heeft zijn eigen charme. Speciaal voor de komende feestdagen heeft Irma een unieke reeks tafelkandelaren gemaakt. Ze hebben een origineel en eigentijds karakter. Bij het ontwerpen let zij vooral op vorm en kleur.

https://mirjamberkhout.wordpress.com
www.lousanneschuuring.com
www.evavankempen.com
https://www.tengel.nl/irma-fontijn.html