ZAANSTAD/WORMER - Marketing Zaanstreek heeft in opdracht van de gemeente Wormerland en WormerWonen een informatieve routekaart ontwikkeld om de verscheidenheid aan routes in de regio, waaronder wandel-, fiets- en kanoroutes, zichtbaarder te maken voor zowel inwoners als recreanten. Doel hiervan is om bewoners en bezoekers te gidsen door de prachtige streek in en rond Wormerland, waardoor de lokale natuur en culturele hoogtepunten beter worden verkend. Maandag 5 februari heeft de directeur van Marketing Zaanstreek Anneke Wijdogen-Vis, de eerste routekaarten overhandigd aan Ismay Mars van WormerWonen en aan wethouder Schalkwijk bij de Poelboerderij. Jeroen Schalkwijk: "De routeflyer is een langgekoesterde wens. Er zijn zoveel manieren om ons mooie gebied te ontdekken en nu zijn ze eindelijk in kaart gebracht. Ik ben blij met het resultaat en hoop dat veel mensen er gebruik van gaan maken."


De routekaart is niet alleen bedoeld om de bewoners te informeren over de verschillende routes, maar ook om toeristen uit te nodigen om de diverse attracties en landschappen van Wormerland te ontdekken. De routekaart biedt een overzicht van diverse routes, waaronder een fietsroute die de beroemde Zaanse Schans aandoet en zich uitstrekt naar Wormerland. Met de komst van de routekaart zijn de monumentale routes nu ook gedigitaliseerd, waardoor bezoekers en bewoners gemakkelijk toegang hebben tot informatie over historische monumenten in de regio. Directeur-bestuurder van WormerWonen Cécile Engelsma: “Wormerland is prachtig! Deze routekaart biedt bewoners en bezoekers kansen om dat al wandelend, fietsend en/of varend te ervaren. Een mooi resultaat van een prettige samenwerking met de gemeente Wormerland en Marketing Zaanstreek.”

Marketing Zaanstreek, de gemeente Wormerland en WormerWonen zetten zich hiermee gezamenlijk in om het toerisme en de recreatieve mogelijkheden in de regio te bevorderen. Door het creëren van deze praktische en aantrekkelijke routekaart, hopen zij een positieve impuls te geven aan het ontdekken van Wormerland en de omliggende gebieden. Hiermee is invulling gegeven aan de uitvoeringsagenda van de nota Toerisme en Recreatie van de gemeente Wormerland.

De gratis te verkrijgen routekaart wordt beschikbaar gesteld aan toeristisch-recreatieve ondernemers in de gemeente en is vanaf 7 februari gratis verkrijgbaar in o.a. de Zaanstore.