ZAANDAM - Wandelen versterkt het hart en de longen en verbetert het geheugen, samen wandelen is goed voor het humeur. Wandel daarom op donderdagochtend mee in het Darwinpark, ontdek de Zaanse natuur en maak nieuwe contacten.

Iedere donderdag organiseert Robin van der Tol van Sportbedrijf Zaanstad een natuurwandeling van 10:00 tot 11:00 uur. Zij zorgt wekelijks voor een nieuwe route van 3 tot 6 kilometer in en rondom het Zaanse Darwinpark. Deze wekelijkse wandelgroep is een uitbreiding van de maandelijkse wandelgroep Gezond Natuur Wandelen, door iedere week samen te wandelen wordt dit een vaste gezonde gewoonte.

Op donderdag 5 oktober start de wandelgroep, op 26 oktober en 28 december valt de wekelijkse wandeling samen met de seizoenswandeling van Stichting Gezond Natuur Wandelen. Een natuurkenner sluit dan aan, om de natuurschatten van het Darwinpark bloot te leggen. Ontdek bijvoorbeeld de geneeskundige kracht van de sleutelbloem, zo is er nog veel meer te ontdekken in het Darwinpark.

De wandelgroep begint en eindigt bij de stadsboerderij Darwinpark, De Weer 31, Zaandam. Iedereen kan GRATIS meedoen en genieten van koffie of thee na afloop, aanmelden is niet nodig.

Het lange termijndoel van Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in de buurt van de eigen woonplaats.

Meer informatie over de Wandelgroep Darwinpark, neem contact op met Robin van der Tol r.vandertol@sportbedrijfzaanstad.nl