ASSENDELFT - Op 1 juli startten Nancy van der Veen en Desiree van Trigt als nieuwe zorgondernemers in Herbergier Assendelft – ze namen het stokje over van Margret en Fred Ceelie. Nancy en Desiree zijn klaar voor de nieuwe uitdaging van het runnen van een kleinschalige woonvorm voor 17 mensen met dementie, maar kijken vooral uit naar het bieden van warme persoonlijke zorg en aandacht.

Samen meer dan 50 jaar ervaring in de zorg
Samen hebben Nancy en Desiree inmiddels ruim 50 jaar aan ervaring in de zorg opgebouwd. Nancy begon haar carrière als ziekenverzorgende en werkte jaren in de lichamelijk gehandicaptensector. Daarna startte ze in de thuiszorg de zorgcoördinatie op. In de loop van de jaren ging er steeds meer tijd in administratie en systeemonderhoud zitten. “Ik kende mijn medewerkers niet goed en de bewoners nog minder”, geeft Nancy aan.

In 1986 begon Desiree aan de opleiding ziekenverzorging. Ook zij werkte jaren in de lichamelijk gehandicaptensector en in de ouderenzorg en maakte daar carrière naar diverse leidinggevende functies. “In de gehandicaptensector leerden Nancy en ik elkaar kennen”, vertelt Desiree. “We werkten 11 jaar samen in een vergelijkbare functie. Maar de laatste jaren in het verpleeghuis vroeg ik me steeds vaker af of ik daar tot mijn pensioen wilde blijven.” Als leidinggevende zat ze vaak hele dagen achter een computer. “Het was niet meer de zorg waar ik voor gekozen had. Leidinggeven is leuk, maar ik ben een mensen-mens. Ik wil met mensen in gesprek zijn.”

Een eigen zorgonderneming voor ouderen
In de zomer van 2021 vertelde Desiree aan Nancy dat ze haar baan wilde opzeggen. “Ik wil nu nog een sprong in het diepe wagen en iets anders gaan doen. Maar net nadat ze haar baan had opgezegd, zag Nancy een advertentie voor De Herbergier in vakblad voor de zorg V&VN magazine. Dat is wat voor jou, had Nancy gezegd. Maar een Herbergier runnen kan alleen met een levenspartner -- een perfecte oplossing voor een stel dat al jarenlang samen had gewerkt.

Van informatiemiddag naar overname
“Eind oktober zat ik vrijwillig zonder werk thuis, en op 3 november zaten we al in Arnhem bij een informatiemiddag over De Herbergier. Toen ging het balletje rollen.” En dat balletje rolde snel. “Toen we hoorden dat Herbergier Assendelft ter overname beschikbaar kwam, maakten we een afspraak met zorgondernemers Margret en Fred,” zegt Desiree. “We zouden daar even koffie drinken, maar vier uur later zaten we er nog.”

Omdat Desiree tijdelijk geen werk in loondienst had, kon ze zich volledig storten op de overname en opstart van hun eigen zorgonderneming. “Ik heb het hartstikke druk gehad met alles regelen voor de zorgonderneming, ons huis verkopen, de verhuizing regelen, noem maar op. Ik had dit naast mijn baan niet kunnen organiseren.”

De essentie van De Herbergier: zorg en aandacht
Maar waarom koos het stel voor de zorgfranchise van De Herbergier? “Wat ons voornamelijk aantrok, is dat we er echt voor onze bewoners kunnen zijn”, vertelt Nancy. “We zijn dag en nacht aanwezig omdat wij als zorgondernemers ook in De Herbergier wonen, dus de lijntjes zijn kort en we kunnen daardoor onze bewoners en medewerkers echt leren kennen. De idealen die we in ons hoofd hebben, kunnen we dankzij de formule goed communiceren en vormgeven. Binnen de reguliere zorg is vaak minder ruimte om op een creatieve manier te kijken naar wat een bewoner met geheugenproblemen aan persoonlijke zorg nodig heeft.” Desiree vult aan: “Het onvoorspelbare van deze doelgroep zien wij als een uitdaging. We willen ontdekken wat wij kunnen doen om iemand een gelukkige dag te kunnen bieden. ”