ZAANDAM - De nieuwe priklocatie van de GGD die aan de Aris van Broekweg 11-13 in Zaandam moet komen stuit op de nodige weerstand bij ondernemers en de POV. De Partij voor Ouderen en Veiligheid zal er donderdagavond dan ook de nodige vragen over stellen in de raad.


Het braakliggende terrein waar ZVH later sociale huurwoningen wil bouwen wordt de locatie om een boosterprik te halen in de regio Zaanstreek-Waterland zo hebben GGD Zaanstreek-Waterland en de gemeente Zaanstad verleden week besloten. Daar zou een tent met paviljoen en parkeerterrein moeten verrijzen. Voorman Harrie van der Laan van de POV zet er de nodige vraagtekens bij. Allereerst omdat burgemeester Hamming tijdens het vragenuurtje van vorige week heeft aangegeven dat er binnen twee weken een nieuwe priklocatie moet verschijnen en zoals het er nu naar uitziet wordt dat een maand. "Waarom kan men niet onmiddelijk beginnen met prikken in de topsporthal in Koog Aan De Zaan" zo stelt de POV onder meer.

Volgens de GGD is gekozen voor de tent omdat er geen geschikte locatie te vinden zou zijn en de huidige locatie aan de Pieter Ghijsenlaan eind december dicht gaat., maar de POV wil graag weten welke mogelijkheden daar bij zijn afgestreept.

Ook het feit dat omwonenden en ondernemers in het krappe straatje pas deze week op de hoogte zijn gesteld van de plannen is de partij een doorn in het oog. "Het besluit is genomen zonder enige vorm van overleg met de ondernemers. Velen klagen dat het er nu al erg krap is qua parkeerruimte. Daarnaast moet men zich afvragen of de locatie voor ouderen, die vaak slecht ter been zijn, bereikbaar en vooral veilig genoeg is."

Enkele ondernemers in het gebied hebben al aangegeven onaangenaam verrast te zijn door de mail die zij over de nieuwe priklocatie kregen zonder dat hierin vooraf enige communicatie is geweest. Men wacht de raadsvergadering van donderdag af, maar enkelen hebben al aangekondigd graag het gesprek met de GGD en gemeente Zaanstad aan te gaan.